Maatiaispossun Secreto ja kermaista kyssäkaalia

Maatiaispossun Secreto ja kermaista kyssäkaalia

Secreton nimi juontaa juurensa hieman piilossa olevaan sijaintiinsa – tämä teurastajan salaisuus löytyy nimittäin porsaan vatsan ja kyljen tuntumasta. Snellmanin Maatiaispossun Secreto on erittäin murea ja runsaasti marmoroitu pala, joka oikein valmistettuna on mahtavan maukas.

Tässä Satokausi-reseptissä kotimaista porsaanlihaa säestää kermainen kyssäkaali. Ohjeen mukaan voit paistaa secreton joko pannulla tai uunissa.

4 70 min

Ainekset

Kermainen kyssäkaali
  • 700 g kyssäkaalia
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • ripaus muskottipähkinää
  • kevätsipulia koristeluun
Hitaasti haudutettu secreto
  • 500–600 g Snellman Maatiaispossun Secretoa
  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl omenamehua
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • paistomittari & folio
Nopeasti paistettu secreto
  • 500–600 g Snellman Maatiaispossun Secretoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä
  • foliota

Maatiaispossun Secreto ja kermaista kyssäkaalia — Ohje

Kermainen kyssäkaali
  1. Kuori ja paloittele kyssäkaali kuutioiksi. Keitä kyssäkaaleja miedosti suolatussa vedessä 10–15 minuuttia tai kunnes kyssäkaali on kypsää mutta vielä napakkaa. Lorauta kerma toiseen kattilaan tai kasariin. Kiehauta kerma ja lisää valutettu kyssäkaali.
  2. Anna porista muutama minuutti. Lisää sinappi sekä sitruunamehu. Maista, lisää ripaus muskottipähkinää ja tarvittaessa suolaa. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja tarjoile maukkaan secreton kera.
Hitaasti haudutettu Secreto
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen valmistamista. Aseta liha uuninkestävään astiaan. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää astiaan. Lisää suola, lihaliemi sekä omenamehu. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan osaan.
  2. Peitä foliolla ja aseta 70-asteisen uunin alaosaan. Kypsennä lihaa 1,5 h– 2 h tai kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta.
  3. Nosta lihapala liemestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai kuivalla keittiöpyyhkeellä. Paista pintaan kaunis väri tilkassa öljyä kuumalla paistinpannulla. Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kermaisen kyssäkaalin kera.
Pannulla paistettu secreto
  1. Nosta liha huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen paistamista. Mausta liha reippaasti suolalla ja pippurilla. Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Paista lihaa kuumalla pannulla noin 5–8 minuuttia per puoli, fileen paksuudesta riippuen.
  2. Kääri folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi. Tarjoile kermaisen kyssäkaalin kera.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit