Lasagnesoppa
30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 1 msk olivolja
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 1.5 tsk röd chilipulver
- 1 burk av tomatkross (á 500 g)
- 1 l vatten
- 2 buljongtärning
- 8 lasagneskivor
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Dessutom
- 150 g crème fraiche
- 100 g körsbärstomat
- färsk basilika
Instruktioner
Skala och finhacka löken.
Lägg olivolja i en kastrull och bryn köttet lätt. Lägg löken i kastrullen och fortsätt steka tills löken mjuknat.
Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och krossad chili. Häll ännu i krossade tomater och buljong.
Rör om och låt koka upp.
Smula lasagneskivorna i kastrullen. Rör om och låt puttra lugnt under lock i 12–15 minuter tills pastan mjuknat. Krydda soppan med salt och svartpeppar.
Halvera körsbärstomaterna. Tomaterna, crèmefraiche och basilika sätter pricken över i:et!
Tips
Kätevästi yhdessä kattilassa valmistuu myös pannulasagne.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 403 kJ / 97 kcal | 2016 kJ / 483 kcal |
Fett | 5.3 g | 26.7 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 12.9 g |
Kolhydrat | 6.4 g | 32.1 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 8.1 g |
Protein | 5 g | 27 g |
Fiber | 0.6 g | 3 g |
Salt | 0.7 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.