Chorizo och tabbouleh

Merguezia ja taboulehia 1

Att flankera vilken kötträtt som helst med en smakrik och fräsch tabbouleh är en god idé. Pröva dessa arabiska fläktar till exempel i kombination med vår Chorizo!

4

Ingredienser

  • 2 pkt (à 230g) Snellman All Natural Chorizo
Tabouleh
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl couscous
  • 2 msk olivolja
  • 3–4 tomater
  • 1 lök
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.25 dl olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Chorizo och tabbouleh — Gör så här

  1. Börja med tabbouleh. Koka upp vatten och salt i en kastrull, lägg i couscousgrynen och flytta bort från spisen. Tillsätt olivolja och låt koka långsamt under lock i 15 minuter.
  2. Skär tomaterna i klyftor, ta bort fröna och tärna dem. Hacka löken och örterna och pressa saften ur citronen. Separera couscousgrynen med en gaffel. Lägg till grönsakerna, örter, citronsaft, vitlök, olivolja och kryddor. Blanda och låt stå medan korvarna blir färdiga.
  3. Stek eller grilla korvarna och servera tillsammans med tabbouleh.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer