Hoppa till innehållet
Nachoplåt med köttbullar

Nachoplåt med köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

20min (varav 10min aktiv)

5

Lätt

Ute efter något läckert och enkelt? Testa en nachoplåt med köttbullar! Majschipsen på plåten får sällskap av ost, tacosås och ananas. Efter en kort stund i ugnen toppar du härligheten med en läcker sås av c rème fraîche med kryddgurka och gräslök. Så enkelt, men såå läckert!

Ingredienser

crème fraiche sås
  • 200 g crème fraiche
  • 0.5 kg kruka gräslök
  • 1 kryddgurka

Instruktioner

Halvera köttbullarna. Skala och strimla rödlöken.

Sprid ut majschips på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt tacosås, riven ost, ananas och köttbullar. Stek i övre delen av en 225-gradig ugn i ca. 7–10 minuter, tills ytan fått en vacker färg.

Gör såsen. Finhacka gräslök och kryddgurka och rör ner i din crème fraiche.

Toppa med rödlök och bladpersilja och servera tillsammans med såsen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 762 kJ / 183 kcal 2666 kJ / 641 kcal
Fett 13.1 g 46 g
- varav mättat fett 5.7 g 20.1 g
Kolhydrat 9.5 g 33.2 g
- varav sockerarter 2.3 g 8.2 g
Protein 7 g 23 g
Fiber 1.1 g 3.8 g
Salt 0.7 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan