Nachoplåt med köttbullar
20min (varav 10min aktiv)
5
Lätt
Ute efter något läckert och enkelt? Testa en nachoplåt med köttbullar! Majschipsen på plåten får sällskap av ost, tacosås och ananas. Efter en kort stund i ugnen toppar du härligheten med en läcker sås av c
rème fraîche
med kryddgurka och gräslök. Så enkelt, men såå läckert!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 1 rödlök
- 185 g majschips
- 1 tacosås eller salsa (350 g)
- 150 g riven ost
- 1 burk ananas bitar i vätska
- 1 kruka bladpersilja
crème fraiche sås
- 200 g crème fraiche
- 0.5 kg kruka gräslök
- 1 kryddgurka
Instruktioner
Halvera köttbullarna. Skala och strimla rödlöken.
Sprid ut majschips på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt tacosås, riven ost, ananas och köttbullar. Stek i övre delen av en 225-gradig ugn i ca. 7–10 minuter, tills ytan fått en vacker färg.
Gör såsen. Finhacka gräslök och kryddgurka och rör ner i din crème fraiche.
Toppa med rödlök och bladpersilja och servera tillsammans med såsen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 762 kJ / 183 kcal | 2666 kJ / 641 kcal |
Fett | 13.1 g | 46 g |
- varav mättat fett | 5.7 g | 20.1 g |
Kolhydrat | 9.5 g | 33.2 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 8.2 g |
Protein | 7 g | 23 g |
Fiber | 1.1 g | 3.8 g |
Salt | 0.7 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.