
Nachoplåt med köttbullar
20min (varav 10min aktiv)
5
Lätt
Ute efter något läckert och enkelt? Testa en nachoplåt med köttbullar! Majschipsen på plåten får sällskap av ost, tacosås och ananas. Efter en kort stund i ugnen toppar du härligheten med en läcker sås av c
rème fraîche
med kryddgurka och gräslök. Så enkelt, men såå läckert!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 1 rödlök
- 185 g majschips
- 1 tacosås eller salsa (350 g)
- 150 g riven ost
- 1 burk ananas bitar i vätska
- 1 kruka bladpersilja
crème fraiche sås
- 200 g crème fraiche
- 0.5 kg kruka gräslök
- 1 kryddgurka
Instruktioner
- Halvera köttbullarna. Skala och strimla rödlöken.
- Sprid ut majschips på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt tacosås, riven ost, ananas och köttbullar. Stek i övre delen av en 225-gradig ugn i ca. 7–10 minuter, tills ytan fått en vacker färg.
- Gör såsen. Finhacka gräslök och kryddgurka och rör ner i din crème fraiche.
- Toppa med rödlök och bladpersilja och servera tillsammans med såsen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 762 kJ / 183 kcal | 2666 kJ / 641 kcal |
Fett | 13.1 g | 46 g |
- varav mättat fett | 5.7 g | 20.1 g |
Kolhydrat | 9.5 g | 33.2 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 8.2 g |
Protein | 7 g | 23 g |
Fiber | 1.1 g | 3.8 g |
Salt | 0.7 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Ute efter något läckert och enkelt? Testa en nachoplåt med köttbullar! Majschipsen på plåten får sällskap av ost, tacosås och ananas. Efter en kort stund i ugnen toppar du härligheten med en läcker sås av c
rème fraîche
med kryddgurka och gräslök. Så enkelt, men såå läckert!