Hoppa till innehållet
Nachoplåt med köttbullar

Nachoplåt med köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

20min (varav 10min aktiv)

5

Lätt

Ute efter något läckert och enkelt? Testa en nachoplåt med köttbullar! Majschipsen på plåten får sällskap av ost, tacosås och ananas. Efter en kort stund i ugnen toppar du härligheten med en läcker sås av c rème fraîche med kryddgurka och gräslök. Så enkelt, men såå läckert!

Ingredienser

crème fraiche sås
  • 200 g crème fraiche
  • 0.5 kg kruka gräslök
  • 1 kryddgurka

Instruktioner

  1. Halvera köttbullarna. Skala och strimla rödlöken.
  1. Sprid ut majschips på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt tacosås, riven ost, ananas och köttbullar. Stek i övre delen av en 225-gradig ugn i ca. 7–10 minuter, tills ytan fått en vacker färg.
  1. Gör såsen. Finhacka gräslök och kryddgurka och rör ner i din crème fraiche.
  1. Toppa med rödlök och bladpersilja och servera tillsammans med såsen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 762 kJ / 183 kcal 2666 kJ / 641 kcal
Fett 13.1 g 46 g
- varav mättat fett 5.7 g 20.1 g
Kolhydrat 9.5 g 33.2 g
- varav sockerarter 2.3 g 8.2 g
Protein 7 g 23 g
Fiber 1.1 g 3.8 g
Salt 0.7 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Ute efter något läckert och enkelt? Testa en nachoplåt med köttbullar! Majschipsen på plåten får sällskap av ost, tacosås och ananas. Efter en kort stund i ugnen toppar du härligheten med en läcker sås av c rème fraîche med kryddgurka och gräslök. Så enkelt, men såå läckert!

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan