Nöt ytterfilé och stekt kål
4
20min tillagningstid + 20min total tid
Lätt
Biff av nötytterfilé på kålbädd. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Nöt ytterfilé och stekt kål
- 2 pkt Snellman Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 320 g
- 1 kål
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Ta fram biffarna i rumsvärme en timme innan stekning. Stek biffarna i en het panna på båda sidorna. En mediumstekt biff får du genom att steka biffarna ca 1,5 min/sida.
Strimla kålen och stek i stekpanna tills kålen mjuknar. Krydda med salt och peppar. Servera med en biff.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 303 kJ / 72 kcal | 1059 kJ / 252 kcal |
Fett | 2 g | 6.9 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 2.7 g |
Kolhydrat | 1.7 g | 6.1 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 5.5 g |
Protein | 11 g | 40 g |
Fiber | 1.6 g | 5.6 g |
Salt | 0.1 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.