Nöt ytterfilé och stekt kål
20min
4
Lätt
Biff av nötytterfilé på kålbädd. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Nöt ytterfilé och stekt kål
- 2 pkt Snellman Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 320 g
- 1 kål
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
- Ta fram biffarna i rumsvärme en timme innan stekning. Stek biffarna i en het panna på båda sidorna. En mediumstekt biff får du genom att steka biffarna ca 1,5 min/sida.
- Strimla kålen och stek i stekpanna tills kålen mjuknar. Krydda med salt och peppar. Servera med en biff.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 350 g | |
|---|---|---|
| Energi | 303 kJ / 72 kcal | 1059 kJ / 252 kcal |
| Fett | 2 g | 6.9 g |
| - varav mättat fett | 0.8 g | 2.7 g |
| Kolhydrat | 1.7 g | 6.1 g |
| - varav sockerarter | 1.6 g | 5.5 g |
| Protein | 11 g | 40 g |
| Fiber | 1.6 g | 5.6 g |
| Salt | 0.1 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Biff av nötytterfilé på kålbädd. Herr Snellmans recept, varsågod!