Hoppa till innehållet
Nötköttsrullader

Nötköttsrullader

Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g

2

30min total tid

Lätt

Innersteken av nöt får smak av Dijonsenap och skinka med pepparsmak. Exempelvis klyftpotatis passar bra med denna rätt med en gräddig sås.

Ingredienser

Nötköttsrullader
Sås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl smetana
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk sojasås
  • 0.5 tsk några nypor salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Placera ut biffarna på ett skärbräde. Bred en tesked dijonsenap på varje biff, strö över färsk persilja. Lägg på 1-2 skivor skinka.

Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. Värm en stekpanna med en klick smör. Bryn rulladerna runtom i pannan och för över dem till ett fat, kom ihåg att ta bort tandpetarna.

Fräs löken mjuk i stekpannan, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt 1 dl vatten i pannan för att lösgöra alla smaker från stekningen. Rör ner grädde, creme fraiche, buljongtärning och sojasås

Lägg tillbaka köttrulladerna i stekpannan tillsammans med såsen. Låt småputtra i några minuter, smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis och grönsallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 420 g
Energi 682 kJ / 164 kcal 2863 kJ / 689 kcal
Fett 12.3 g 51.5 g
- varav mättat fett 7.2 g 30.1 g
Kolhydrat 3.7 g 15.5 g
- varav sockerarter 2.7 g 11.2 g
Protein 10 g 42 g
Fiber 0.8 g 3.2 g
Salt 1.6 g 6.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan