Nötköttsrullader
2
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Nötköttsrullader
- 1 pkt Snellman Tunna skivor av nöt innerstek 300 g
- 16 g Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 4 msk dijon- senap
- 0.5 dl färsk persilja, hackad
- 1 schalottenlök, fint skurna
- 1 msk smör
Sås
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl smetana
- 1 buljongtärning
- 1 msk sojasås
- 0.5 tsk några nypor salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Placera ut biffarna på ett skärbräde. Bred en tesked dijonsenap på varje biff, strö över färsk persilja. Lägg på 1-2 skivor skinka.
Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. Värm en stekpanna med en klick smör. Bryn rulladerna runtom i pannan och för över dem till ett fat, kom ihåg att ta bort tandpetarna.
Fräs löken mjuk i stekpannan, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt 1 dl vatten i pannan för att lösgöra alla smaker från stekningen. Rör ner grädde, creme fraiche, buljongtärning och sojasås
Lägg tillbaka köttrulladerna i stekpannan tillsammans med såsen. Låt småputtra i några minuter, smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis och grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 420 g | |
---|---|---|
Energi | 682 kJ / 164 kcal | 2863 kJ / 689 kcal |
Fett | 12.3 g | 51.5 g |
- varav mättat fett | 7.2 g | 30.1 g |
Kolhydrat | 3.7 g | 15.5 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 11.2 g |
Protein | 10 g | 42 g |
Fiber | 0.8 g | 3.2 g |
Salt | 1.6 g | 6.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.