Hoppa till innehållet
Nötköttsrullader

Nötköttsrullader

Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g

30min

2

Lätt

Innersteken av nöt får smak av Dijonsenap och skinka med pepparsmak. Exempelvis klyftpotatis passar bra med denna rätt med en gräddig sås.

Ingredienser

Nötköttsrullader
Sås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl smetana
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk sojasås
  • 0.5 tsk några nypor salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Placera ut biffarna på ett skärbräde. Bred en tesked dijonsenap på varje biff, strö över färsk persilja. Lägg på 1-2 skivor skinka.

  2. Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. Värm en stekpanna med en klick smör. Bryn rulladerna runtom i pannan och för över dem till ett fat, kom ihåg att ta bort tandpetarna.

  3. Fräs löken mjuk i stekpannan, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt 1 dl vatten i pannan för att lösgöra alla smaker från stekningen. Rör ner grädde, creme fraiche, buljongtärning och sojasås

  4. Lägg tillbaka köttrulladerna i stekpannan tillsammans med såsen. Låt småputtra i några minuter, smaka av med salt och peppar.

  5. Servera med potatis och grönsallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 420 g
Energi 682 kJ / 164 kcal 2863 kJ / 689 kcal
Fett 12.3 g 51.5 g
- varav mättat fett 7.2 g 30.1 g
Kolhydrat 3.7 g 15.5 g
- varav sockerarter 2.7 g 11.2 g
Protein 10 g 42 g
Fiber 0.8 g 3.2 g
Salt 1.6 g 6.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Innersteken av nöt får smak av Dijonsenap och skinka med pepparsmak. Exempelvis klyftpotatis passar bra med denna rätt med en gräddig sås.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan