
Nötrullader
Tunn tunn nötstek 150 g22min (varav 20min aktiv)
8
Lätt
Då Herr Snellman är på festhumör finns det ingen hejd på honom. Nötrulladerna är en av hans favoriter när det kommer till salta tilltugg.
Ingredienser
Nötrullader
- 1 pkt Snellman Tunn tunn nötstek 150 g
- 1 pkt Snellman Leverkorv 150 g
- 150 g smetana
- 0.25 dl hackad gräslök
- 1 msk tranbärssylt
Instruktioner
- Rada nötsteksskivorna som en platta på en bit plastfolie.
- Blanda ihop fyllningen och bred den över plattan.
- Rulla ihop till en rulle, som när man gör rulltårta.
- Skär rullen i bitar.
- Om det är svårt att skära rullen så kan man lägga den i frysen en stund. Därefter är det är lättare att skära.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 60 g | |
---|---|---|
Energi | 850 kJ / 205 kcal | 510 kJ / 123 kcal |
Fett | 16.9 g | 10.1 g |
- varav mättat fett | 8.7 g | 5.2 g |
Kolhydrat | 3 g | 1.8 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 1.7 g |
Protein | 10 g | 6 g |
Fiber | 0.1 g | 0.1 g |
Salt | 1.2 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Då Herr Snellman är på festhumör finns det ingen hejd på honom. Nötrulladerna är en av hans favoriter när det kommer till salta tilltugg.