Nötrullader
8
20min tillagningstid + 22min total tid
Lätt
Då Herr Snellman är på festhumör finns det ingen hejd på honom. Nötrulladerna är en av hans favoriter när det kommer till salta tilltugg.
Ingredienser
Nötrullader
- 1 pkt Snellman Tunn tunn nötstek 150 g
- 1 pkt Snellman Leverkorv 150 g
- 150 g smetana
- 0.25 dl hackad gräslök
- 1 msk tranbärssylt
Instruktioner
Rada nötsteksskivorna som en platta på en bit plastfolie.
Blanda ihop fyllningen och bred den över plattan.
Rulla ihop till en rulle, som när man gör rulltårta.
Skär rullen i bitar.
Om det är svårt att skära rullen så kan man lägga den i frysen en stund. Därefter är det är lättare att skära.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 60 g | |
---|---|---|
Energi | 850 kJ / 205 kcal | 510 kJ / 123 kcal |
Fett | 16.9 g | 10.1 g |
- varav mättat fett | 8.7 g | 5.2 g |
Kolhydrat | 3 g | 1.8 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 1.7 g |
Protein | 10 g | 6 g |
Fiber | 0.1 g | 0.1 g |
Salt | 1.2 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.