Nötsteksallad
Är du trött på den vanliga salladen med tomat och gurka? Piffa upp din vardag med Herr Snellmans nötsteksallad.
Ingredienser
-
- 1 pkt Snellmans Tunntunn nötstek med pepparsmak
- 1 zucchini
- 5 msk olivolja
- 50 g soltorkade tomater
- 0.5 lök
- 100 g bladselleri
- Dressing
-
- 2.5 dl crème fraiche
- 1 msk citronsaft
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk finhackad färsk dill
Nötsteksallad — Gör så här
-
- Skär zucchinin i bitar och stek i olja. Låt svalna. Skär löken, soltorkade tomaterna och sellerin i bitar. Strimla nötstek och blanda den med grönsakerna i en skål. Tillsätt de stekta zucchinibitarna. Smaksätt crème fraiche med citronsaft, pressad vitlök och dill. Rör ned dressingen i salladen eller servera den separat.
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare