Omelett med knackkorv
15min
4
Lätt
Omeletten passar bra till morgonmål men även som en snabb lunch.
Ingredienser
Omelett med knackkorv
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 280 g
- 4 ägg
- 0.5 dl grädde
- 1 några nypor salt
- 1 msk smör
Instruktioner
Vispa sönder äggen i en skål, tillsätt grädde och en nypa salt. Skär knackkorven i bitar och bryn på pannan så de får färg. Sätt korven till sidan. Häll äggblandningen i den heta pannan. Sänk värmen och tillsätt knackkorven. Stek på låg värme till äggen stelnat. Ifall du vill kan du vända omeletten och steka även den andra sidan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 1049 kJ / 253 kcal | 1363 kJ / 329 kcal |
Fett | 22.4 g | 29.2 g |
- varav mättat fett | 8.4 g | 11 g |
Kolhydrat | 0.8 g | 1 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 0.9 g |
Protein | 13 g | 17 g |
Fiber | 0 g | 0 g |
Salt | 1.4 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.