
Onigiri med kyckingflarn
Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g1h 15min (varav 1h aktiv)
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g
- 4 dl sushiris
- 4.75 dl vatten
- 2 msk risvinäger
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 msk sojasås
- 100 g Färskost med vitlök
- 12 gräslök
- 2 nori-sjögräsark (skuret i bitar på ca 5 x 11 cm)
Instruktioner
-
Skölj sushiris under rinnande vatten i en sil tills vattnet är klart. Lägg det sköljda riset samt 4,75 dl vatten i kastrull och låt stå under lock i 10 minuter. Värm nu upp riskastrillen till kokningspunkten. När riset kokar vrider du ner värmen och låter puttra i 10 minuter. Släck ner värmen och låt riset vila under lock ytterligare 10 minuter. Flytta det färdiga riset i en skål och kyl ned snabbt. Medan riset kokar kan du blanda ihop risvinsvinäger, socker och salt. När riset väl kokat kryddar du det med vätskeblandningen.
-
Använd kniv och hacka kycklingflarnen till smulor och rör ihop med sojasås. Finhacka 6 gräslöksskaft. Rör ihop med smaksatta och kryddade sushiriset med gräslök och kycklingflarn.
-
Finhacka nu också återstående gräslök och rör ihop med färskosten.
- Forma dina onigiri. Tag cirka 1 dl kycklingris och forma till små trianglar på en liten bit färskfilm. Tryck in en liten fördjupning mitt i ristriangeln. Tag en dryg tesked färskost och toppa med 0,5 dl kycklingris. Använd
-
färskfilmen för att ge onigirin sin kännspaka triangelform. Packa onigirin så tät som möjligt. Det finns också onigiriformer att använda vid formandet. Om riset tenderar att fastna i fingrarna kan du doppa fingrarna i vatten innan du börjar forma. Upprepa proceduren.
-
Använd dina nori-sjögräsark för att halvt omsluta dina onigirin.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering g | |
---|---|---|
Energi | 611 kJ / 145 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 2.8 g | 0 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 0 g |
Kolhydrat | 22.6 g | 0 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 0 g |
Protein | 6 g | 0 g |
Fiber | 1.2 g | 0 g |
Salt | 1.1 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.