Onigiri med kyckingflarn
1h tillagningstid + 1h 15min total tid
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn chili-citron 180 g
- 4 dl sushiris
- 4.75 dl vatten
- 2 msk risvinäger
- 2 msk socker
- 1 tsk salt
- 1 msk sojasås
- 100 g Färskost med vitlök
- 12 gräslök
- 2 nori-sjögräsark (skuret i bitar på ca 5 x 11 cm)
Instruktioner
Skölj sushiris under rinnande vatten i en sil tills vattnet är klart. Lägg det sköljda riset samt 4,75 dl vatten i kastrull och låt stå under lock i 10 minuter. Värm nu upp riskastrillen till kokningspunkten. När riset kokar vrider du ner värmen och låter puttra i 10 minuter. Släck ner värmen och låt riset vila under lock ytterligare 10 minuter. Flytta det färdiga riset i en skål och kyl ned snabbt. Medan riset kokar kan du blanda ihop risvinsvinäger, socker och salt. När riset väl kokat kryddar du det med vätskeblandningen.
Använd kniv och hacka kycklingflarnen till smulor och rör ihop med sojasås. Finhacka 6 gräslöksskaft. Rör ihop med smaksatta och kryddade sushiriset med gräslök och kycklingflarn.
Finhacka nu också återstående gräslök och rör ihop med färskosten.
Forma dina onigiri. Tag cirka 1 dl kycklingris och forma till små trianglar på en liten bit färskfilm. Tryck in en liten fördjupning mitt i ristriangeln. Tag en dryg tesked färskost och toppa med 0,5 dl kycklingris. Använd
färskfilmen för att ge onigirin sin kännspaka triangelform. Packa onigirin så tät som möjligt. Det finns också onigiriformer att använda vid formandet. Om riset tenderar att fastna i fingrarna kan du doppa fingrarna i vatten innan du börjar forma. Upprepa proceduren.
Använd dina nori-sjögräsark för att halvt omsluta dina onigirin.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering g | |
---|---|---|
Energi | 611 kJ / 145 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 2.8 g | 0 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 0 g |
Kolhydrat | 22.6 g | 0 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 0 g |
Protein | 6 g | 0 g |
Fiber | 1.2 g | 0 g |
Salt | 1.1 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.