Ossobuco

Osso bucco

Ossobucco är ett säkert kort. Herr Snellmans recept, varsågod.

4 105 min

Ingredienser

  • 1 kg Ossobuco
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 brk tomatkross (400 g)
  • 2.5 dl köttbuljong
  • 1 lök, hackad
  • 2 morötter
  • 1 vitlöksklyfta, stor och kluven
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 selleri
  • en knippe färsk oregano
  • 4 timjankvistar
  • 1 lagerblad
  • en skvätt olja
  • en nypa salt
  • en nypa peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidorna. Strö lite mjöl över.Häll olja i en gryta som tål bryning och bryn medaljerna i gryta (eller stekpanna). Lyft dem till sidan och låt dem ligga, men ta till vara vätskan som rinner ur köttet.Lägg löken i grytan och bryn den guldfärgad. Lägg köttet tillbaka i grytan och häll 2 dl vitt vin på. Koka vinet samman och tillsätt tomatkross och morötter. Häll i köttbuljongen.Tillsätt till sist hackad vitlök och örtknippen. Täck grytan med lock och låt det tillredas i 200 grader i 1,5 h eller tills köttet lossnar från benen.Herr Snellmans recept, varsågod!
Sopp gryt och såskött

“De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept