Picklade grönsaker till grillkorven
30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Pickade grönsaker
- 1 står morotter
- 1 gurka
- 6 rädisa
- 1 rödlök (liten)
- 2 dl pickingslag (Rajamäen)
- 2 dl vatten
Dessutom
- kryddsåser t. ex. chilmajonnäs eller grön chilisås
- 1 litran kokoinen tiivis lasipurkki
Instruktioner
Tillred picklade grönsaker. Skala morot och rödlök. Skär morot, rödlök, gurka och rädisa i tunna strimlor.
Lägg grönsakerna i en glasburk och häll i picklingslagen och vattnet. Stäng locket tätt och skaka om kraftigt. Låt ta smak i kylskåp i ett par timmar, eller åtminstone under den tid du grillar korven.
Grilla smältost-habanero grillkorven. Det bästa slutresultatet får du om du hettar upp grillen ordentligt, skär små snitt i korvarna och grillar på bägge sidor i en sluten grill.
Korven och de picklade grönsakerna kan du avnjuta tillsammans med olika kryddsåser, till exempel chilimajonnäs eller grön chilisås.
Tips! En snygg burk med picklade grönsaker och ett paket Snellmans grillkorv är en perfekt gåva att ha med på besöket till en sommarstuga.
Tips
Vinkki! Purkillinen pikkelikasviksia ja paketti Snellman-grillimakkaroita on oiva mökkituliainen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 746 kJ / 178 kcal | 1491 kJ / 357 kcal |
Fett | 9.8 g | 19.7 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 8.3 g |
Kolhydrat | 16.1 g | 32.1 g |
- varav sockerarter | 15.8 g | 31.7 g |
Protein | 6 g | 12 g |
Fiber | 0.9 g | 1.8 g |
Salt | 0.9 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.