Hoppa till innehållet
Pitasallad med grillad kycklingkebab

Pitasallad med grillad kycklingkebab

4

15min tillagningstid + 15min total tid

Lätt

Lätt, fräscht men även tillräckligt kryddstarkt för att passa även en vän av rejäla smaker. Herr Snellman introducerar i år en nyhet på marknaden, när de mångsidiga flarnen av kycklingkebab gör entré i butikshyllan. Även i detta recept kan dina egna preferenser långt styrka utformningen till att passa perfekt. Var däremot vaksam när du håller i stekpannan, låter du flarnen fräsa för länge på pannan har de en tendens att bli torra. Less is more!

Ingredienser

Pitasallad med grillad kycklingkebab
  • 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
  • 2 pitabröd
  • 250 g körsbärstomat
  • 1 salladsblandning
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl oliv utan kärna i saltlag
  • 1 msk olja
  • 2 msk sriracha

Instruktioner

Bryn kycklingkebaben i en stekpanna med lite olja i 2-3 minuter under omrörning. Skär pitabrödet till små kuber, skölj tomaterna och lägg bägge i pannan. Fortsätt bryna i ytterligare några minuter tills brödbitarna börjar få färg.
Skölj vid behov salladen och bred ut på ett lågt salladsfat. Strö över blandningen med kebabflarn, brödkuber och körsbärstomater. Lägg till finhackad koriander och oliver.
Häll över oljan och srirachan och servera till exempel tillsammans med hummus eller tzatziki.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 260 g
Energi 654 kJ / 156 kcal 1700 kJ / 407 kcal
Fett 8.2 g 21.2 g
- varav mättat fett 1.1 g 2.8 g
Kolhydrat 12.8 g 33.4 g
- varav sockerarter 1.8 g 4.6 g
Protein 7 g 18 g
Fiber 1.5 g 3.8 g
Salt 1.1 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan