Pitasallad med grillad kycklingkebab
4
15min tillagningstid + 15min total tid
Lätt
Ingredienser
Pitasallad med grillad kycklingkebab
- 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
- 2 pitabröd
- 250 g körsbärstomat
- 1 salladsblandning
- 1 kruka koriander
- 1 dl oliv utan kärna i saltlag
- 1 msk olja
- 2 msk sriracha
Instruktioner
Bryn kycklingkebaben i en stekpanna med lite olja i 2-3 minuter under omrörning. Skär pitabrödet till små kuber, skölj tomaterna och lägg bägge i pannan. Fortsätt bryna i ytterligare några minuter tills brödbitarna börjar få färg.
Skölj vid behov salladen och bred ut på ett lågt salladsfat. Strö över blandningen med kebabflarn, brödkuber och körsbärstomater. Lägg till finhackad koriander och oliver.
Häll över oljan och srirachan och servera till exempel tillsammans med hummus eller tzatziki.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 654 kJ / 156 kcal | 1700 kJ / 407 kcal |
Fett | 8.2 g | 21.2 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 2.8 g |
Kolhydrat | 12.8 g | 33.4 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 4.6 g |
Protein | 7 g | 18 g |
Fiber | 1.5 g | 3.8 g |
Salt | 1.1 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.