
Pitasallad med grillad kycklingkebab
15min
4
Lätt
Lätt, fräscht men även tillräckligt kryddstarkt för att passa även en vän av rejäla smaker. Herr Snellman introducerar i år en nyhet på marknaden, när de mångsidiga flarnen av kycklingkebab gör entré i butikshyllan.
Även i detta recept kan dina egna preferenser långt styrka utformningen till att passa perfekt. Var däremot vaksam när du håller i stekpannan, låter du flarnen fräsa för länge på pannan har de en tendens att bli torra. Less is more!
Ingredienser
Pitasallad med grillad kycklingkebab
- 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
- 2 pitabröd
- 250 g körsbärstomat
- 1 salladsblandning
- 1 kruka koriander
- 1 dl oliv utan kärna i saltlag
- 1 msk olja
- 2 msk sriracha
Instruktioner
- Bryn kycklingkebaben i en stekpanna med lite olja i 2-3 minuter under omrörning. Skär pitabrödet till små kuber, skölj tomaterna och lägg bägge i pannan. Fortsätt bryna i ytterligare några minuter tills brödbitarna börjar få färg.
- Skölj vid behov salladen och bred ut på ett lågt salladsfat. Strö över blandningen med kebabflarn, brödkuber och körsbärstomater. Lägg till finhackad koriander och oliver.
- Häll över oljan och srirachan och servera till exempel tillsammans med hummus eller tzatziki.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 654 kJ / 156 kcal | 1700 kJ / 407 kcal |
Fett | 8.2 g | 21.2 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 2.8 g |
Kolhydrat | 12.8 g | 33.4 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 4.6 g |
Protein | 7 g | 18 g |
Fiber | 1.5 g | 3.8 g |
Salt | 1.1 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Lätt, fräscht men även tillräckligt kryddstarkt för att passa även en vän av rejäla smaker. Herr Snellman introducerar i år en nyhet på marknaden, när de mångsidiga flarnen av kycklingkebab gör entré i butikshyllan.
Även i detta recept kan dina egna preferenser långt styrka utformningen till att passa perfekt. Var däremot vaksam när du håller i stekpannan, låter du flarnen fräsa för länge på pannan har de en tendens att bli torra. Less is more!