Hoppa till innehållet
Portionsomeletter med knackkorv

Portionsomeletter med knackkorv

Riktig skinnfri knackkorv 280 g

45min

10

Lätt

En brunchrätt för en yngre målgrupp, portionsomelett med knackkorv! Peggy från ”Pieni punainen keittiö”-bloggen bjöd på detta recept i samband med en tidigare knacckorvskampanj. Som fyllning kan du använda det du själv föredrar.

Ingredienser

Portionsomeletter med knackkorv

Instruktioner

Inred små ugnsformer med bakplåtspapper. Gör tunna skivor av korven. Hacka persiljan och skär tomaterna i fyra bitera.
Vispa ihop äggen, tillsätt mjölk, mjöl, riven ost, persilja och övriga kryddor. Häll i äggblandningen i formerna.
Strö ett jämnt laget med korv och tomat på varje form, grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 175 grader, lite beroende på storleken på formerna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 80 g
Energi 770 kJ / 185 kcal 616 kJ / 148 kcal
Fett 14.4 g 11.5 g
- varav mättat fett 5.5 g 4.4 g
Kolhydrat 2.8 g 2.2 g
- varav sockerarter 1 g 0.8 g
Protein 12 g 10 g
Fiber 0.3 g 0.2 g
Salt 1.2 g 1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan