Portionsomeletter med knackkorv
45min
10
Lätt
En brunchrätt för en yngre målgrupp, portionsomelett med knackkorv! Peggy från ”Pieni punainen keittiö”-bloggen bjöd på detta recept i samband med en tidigare knacckorvskampanj. Som fyllning kan du använda det du själv föredrar.
Ingredienser
Portionsomeletter med knackkorv
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 280 g
- 6 ägg
- 0.5 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl riven ost
- 100 g körsbärstomat
- 1 msk strimlad färsk persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Inred små ugnsformer med bakplåtspapper. Gör tunna skivor av korven. Hacka persiljan och skär tomaterna i fyra bitera.
Vispa ihop äggen, tillsätt mjölk, mjöl, riven ost, persilja och övriga kryddor. Häll i äggblandningen i formerna.
Strö ett jämnt laget med korv och tomat på varje form, grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 175 grader, lite beroende på storleken på formerna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 770 kJ / 185 kcal | 616 kJ / 148 kcal |
Fett | 14.4 g | 11.5 g |
- varav mättat fett | 5.5 g | 4.4 g |
Kolhydrat | 2.8 g | 2.2 g |
- varav sockerarter | 1 g | 0.8 g |
Protein | 12 g | 10 g |
Fiber | 0.3 g | 0.2 g |
Salt | 1.2 g | 1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.