Portionsomeletter med knackkorv

Nakki-annosmunakkaat

En brunchrätt för en yngre målgrupp, portionsomelett med knackkorv! Peggy från ”Pieni punainen keittiö”-bloggen bjöd på detta recept i samband med en tidigare knacckorvskampanj. Som fyllning kan du använda det du själv föredrar.

10

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig skinnfri knackkorv
  • 6 st ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 msk färsk persilja
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Portionsomeletter med knackkorv — Gör så här

  1. Inred små ugnsformer med bakplåtspapper. Gör tunna skivor av korven. Hacka persiljan och skär tomaterna i fyra bitera.
  2. Vispa ihop äggen, tillsätt mjölk, mjöl, riven ost, persilja och övriga kryddor. Häll i äggblandningen i formerna.
  3. Strö ett jämnt laget med korv och tomat på varje form, grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 175 grader, lite beroende på storleken på formerna.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer