Hoppa till innehållet
Quinoasallad

Quinoasallad

4

30min total tid

Lätt

Den mångsidiga sydamerikanska hälsobomben fungerar perfekt som bas för en matig sallad. Och när du väl i tanken befinner dig i Sydamerika, är det läge att kombinera den med vår Chimichurri-kryddade lantgrisbiff!

Ingredienser

Quinoasallad
  • 250 g kvinoa
  • 1.5 dl russin
  • 0.5 dl pistasch
  • 0.5 dl färsk mint
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 skal och saft av en citron

Instruktioner

Koka quinoan enligt föreskriften på förpackningen. Tillsätt russin, riv pistach och de finhackade örten.

Blanda salt, peppar samt citronskal och saft med oljan. Häll över salladen och rör om väl.

Låt ta smak i kallt. Ös upp på salladsfat och dekorera med örter och riven pistach.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 160 g
Energi 1540 kJ / 369 kcal 2464 kJ / 590 kcal
Fett 19.9 g 31.9 g
- varav mättat fett 2.6 g 4.2 g
Kolhydrat 37.3 g 59.7 g
- varav sockerarter 16.4 g 26.3 g
Protein 7 g 11 g
Fiber 6.3 g 10 g
Salt 0.5 g 0.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Midsommar Sallader

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan