Quinoasallad

Kvinoasalaatti

Den mångsidiga sydamerikanska hälsobomben fungerar perfekt som bas för en matig sallad. Och när du väl i tanken befinner dig i Sydamerika, är det läge att kombinera den med vår Chimichurri-kryddade lantgrisbiff!

4 30 min

Ingredienser

  • 250 g quinoa (röd, svart eller vit - observera vikten är torrvikt)
  • 1,5 dl russin
  • 0,5 dl pistasch utan salt
  • 1 dl finhackad färsk mynta eller koriander
  • 1 dl 3-5 kärnfria Kalamata-oliver
  • 0,5 - 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 skalet från en ekologisk citron + saften

Quinoasallad — Gör så här

  1. Koka quinoan enligt föreskriften på förpackningen. Tillsätt russin, riv pistach och de finhackade örten.
  2. Blanda salt, peppar samt citronskal och saft med oljan. Häll över salladen och rör om väl.
  3. Låt ta smak i kallt. Ös upp på salladsfat och dekorera med örter och riven pistach.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer