Siirry sisältöön
Kvinoasalaatti

Kvinoasalaatti

30min

4

Helppo

Eteläamerikkalainen monikäyttöinen terveyspommi toimii ruokaisan kvinoasalaatin perustana. Ja kun kerran eteläamerikassa liikutaan, sopii tämä salaatti mitä mainioimmin chimichurri-maustettujen maatiaisporsaan fileepihvien seuralaiseksi!

Ainekset

Kvinoasalaatti
  • 250 g kvinoaa
  • 1.5 dl rusinoita
  • 0.5 dl pistaaseja
  • 0.5 dl tuoretta minttua
  • 0.5 dl tuoretta korianteria
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu

Ohje

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kvinoan joukkoon rusinat, rouhitut pistaasit ja hienonnetut yrtit.

Sekoita öljyn joukkoon suola, pippuri ja hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

Anna kvinoasalaatin maustua kylmässä. Lusikoi salaattivadille ja koristele pinta vielä yrteillä ja rouhitulla pistaasilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 160 g
Energia 1540 kJ / 369 kcal 2464 kJ / 590 kcal
Rasva 19.9 g 31.9 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 4.2 g
Hiilihydraatit 37.3 g 59.7 g
- josta sokereita 16.4 g 26.3 g
Proteiini 7 g 11 g
Ravintokuitu 6.3 g 10 g
Suola 0.5 g 0.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle