
Kvinoasalaatti
30min
4
Helppo
Eteläamerikkalainen monikäyttöinen terveyspommi toimii ruokaisan kvinoasalaatin perustana. Ja kun kerran eteläamerikassa liikutaan, sopii tämä salaatti mitä mainioimmin chimichurri-maustettujen maatiaisporsaan fileepihvien seuralaiseksi!
Ainekset
Kvinoasalaatti
- 250 g kvinoaa
- 1.5 dl rusinoita
- 0.5 dl pistaaseja
- 0.5 dl tuoretta minttua
- 0.5 dl tuoretta korianteria
- 1 dl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
Ohje
-
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kvinoan joukkoon rusinat, rouhitut pistaasit ja hienonnetut yrtit.
-
Sekoita öljyn joukkoon suola, pippuri ja hyvin pestyn sitruunan kuori ja mehu. Kaada salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
-
Anna kvinoasalaatin maustua kylmässä. Lusikoi salaattivadille ja koristele pinta vielä yrteillä ja rouhitulla pistaasilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 160 g | |
---|---|---|
Energia | 1540 kJ / 369 kcal | 2464 kJ / 590 kcal |
Rasva | 19.9 g | 31.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 4.2 g |
Hiilihydraatit | 37.3 g | 59.7 g |
- josta sokereita | 16.4 g | 26.3 g |
Proteiini | 7 g | 11 g |
Ravintokuitu | 6.3 g | 10 g |
Suola | 0.5 g | 0.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Eteläamerikkalainen monikäyttöinen terveyspommi toimii ruokaisan kvinoasalaatin perustana. Ja kun kerran eteläamerikassa liikutaan, sopii tämä salaatti mitä mainioimmin chimichurri-maustettujen maatiaisporsaan fileepihvien seuralaiseksi!