Ribs med grillad vattenmelonsallad
30min
4
Lätt
Ingredienser
grillad vattenmelonsallad
- 200 g fetaost
- 500 g vattenmelon
- 1 krukor grön sallad
- färsk mynta
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Dessutom
Instruktioner
Skär stora, ca. 1,5 cm tjocka skivor av vattenmelonen, avlägsna inte skalet. Grilla vattenmelonsbitarna på varm grill i 1–2 minuter per sida. Lyft av grillen och låt svalna en stund. Avlägsna skalet och skär i små munsbitar.
Tvätta salladen och myntan och lägg i en skål. Krydda med olivolja, salt och peppar. Smula i fetaost. Tillsätt de grillade vattenmelonbitarna och rör om.
Vänd Snellmans spare ribs på grillen i ca. 5 minuter per sida eller tills det att köttet är helt varmt. Skär i bitar och serva tillsammans med vattenmelonsalladen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 826 kJ / 198 kcal | 2890 kJ / 694 kcal |
Fett | 14.2 g | 49.8 g |
- varav mättat fett | 5 g | 17.6 g |
Kolhydrat | 4.1 g | 14.3 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 12.1 g |
Protein | 14 g | 48 g |
Fiber | 0.4 g | 1.3 g |
Salt | 1.5 g | 5.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.