Rosolli
10min
4
Lätt
Sena julkvällar och rosolli. Mer behöver vi inte säga. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Rosolli
- 3 ättiksrödbetor
- 2 kokta morötter
- 2 kokt potatis
- 1 kryddgurka
- 1 lök
- 1 äpple
Sås
- 2 dl grädde
- 2 msk ättika
- 1 några nypor salt
- 1 nypa vitpeppar
- 0.5 dl lag från ättiksrödbetorna
Instruktioner
- Tärna rotfrukterna och sätt dem i grupper på ett serveringsfat.
- Sås:
- Vispa grädden till mjukt skum. Krydda och tillsätt lagen från ättiksmorötterna. Sätt i en serveringsskål.
- Servera med sillfiléer.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 230 g | |
|---|---|---|
| Energi | 382 kJ / 92 kcal | 878 kJ / 211 kcal |
| Fett | 5.9 g | 13.5 g |
| - varav mättat fett | 1.8 g | 4.1 g |
| Kolhydrat | 8 g | 18.3 g |
| - varav sockerarter | 6 g | 13.7 g |
| Protein | 1 g | 2 g |
| Fiber | 1.3 g | 2.9 g |
| Salt | 0.3 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Sena julkvällar och rosolli. Mer behöver vi inte säga. Herr Snellmans recept, varsågod!
Kära herr Snellman! Vad är GRYDDGURKA?
Hej, det är ett stavfel som vi skall ta och korrigera :)
//AK