Rosolli
10min
4
Lätt
Sena julkvällar och rosolli. Mer behöver vi inte säga. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Rosolli
- 3 ättiksrödbetor
- 2 kokta morötter
- 2 kokt potatis
- 1 gryddgurka
- 1 lök
- 1 äpple
Sås
- 2 dl grädde
- 2 msk ättika
- 1 några nypor salt
- 1 nypa vitpeppar
- 0.5 dl lag från ättiksrödbetorna
Instruktioner
- Tärna rotfrukterna och sätt dem i grupper på ett serveringsfat.
- Sås:
- Vispa grädden till mjukt skum. Krydda och tillsätt lagen från ättiksmorötterna. Sätt i en serveringsskål.
- Servera med sillfiléer.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 230 g | |
|---|---|---|
| Energi | 382 kJ / 92 kcal | 878 kJ / 211 kcal |
| Fett | 5.9 g | 13.5 g |
| - varav mättat fett | 1.8 g | 4.1 g |
| Kolhydrat | 8 g | 18.3 g |
| - varav sockerarter | 6 g | 13.7 g |
| Protein | 1 g | 2 g |
| Fiber | 1.3 g | 2.9 g |
| Salt | 0.3 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Sena julkvällar och rosolli. Mer behöver vi inte säga. Herr Snellmans recept, varsågod!