Rosolli
4
10min total tid
Lätt
Sena julkvällar och rosolli. Mer behöver vi inte säga. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Rosolli
- 3 ättiksrödbetor
- 2 kokta morötter
- 2 kokt potatis
- 1 ättikslag
- 1 lök
- 1 äpple
Sås
- 2 dl grädde
- 2 msk ättika
- 1 några nypor salt
- 1 nypa vitpeppar
- 0.5 dl lag från ättiksrödbetorna
Instruktioner
Tärna rotfrukterna och sätt dem i grupper på ett serveringsfat.
Sås:
Vispa grädden till mjukt skum. Krydda och tillsätt lagen från ättiksmorötterna. Sätt i en serveringsskål.
Servera med sillfiléer.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 382 kJ / 92 kcal | 878 kJ / 211 kcal |
Fett | 5.9 g | 13.5 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 4.1 g |
Kolhydrat | 8 g | 18.3 g |
- varav sockerarter | 6 g | 13.7 g |
Protein | 1 g | 2 g |
Fiber | 1.3 g | 2.9 g |
Salt | 0.3 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.