Hoppa till innehållet
Rotsakspizza med malet kött

Rotsakspizza med malet kött

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

4

45min total tid

Lätt

Använd rotsaker i stället för pizzadeg och bred på en saftig och kryddig fyllning av malet kött, oregano, vitlök och tomatpuré. Toppa med riven ost. Den här matiga grönsakspizzan är så god att du lika gärna kan göra en dubbelsats direkt.

Ingredienser

Botten: rostat grönsaker
  • 6 morötter
  • 1 msk rypsolja
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g riven ost
  • 3 palsternacka
Maletkött fyllning
Dessutom
  • 120 g körsbärstomat
  • 1 kruka rucola
  • 0.5 kruka basilika

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader.
Skär både morötter och palsternackor på längden, i 2–4 delar. Placera rotsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olja och honung över rotsakerna. Salta och grädda i ugn på medelhög värme i 25 minuter, tills rotsakerna är nästan färdiga. Under tiden kan du göra köttfyllningen.
Bryn köttet i stekpanna med en skvätt olja. Lägg till tomatpuré, krossade vitlöksklyftor, oregano och salt. Krydda ännu med svartpeppar och rör om.
Bred fyllningen över rotsakerna. Toppa med riven ost och fortsätt grädda i ugnen tills rotsakerna är färdiga och osten har smält.
Dekorera ännu med halverade körsbärstomater, rucola och basilika innan servering.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 705 kJ / 170 kcal 2255 kJ / 543 kcal
Fett 11.8 g 37.8 g
- varav mättat fett 4.7 g 14.9 g
Kolhydrat 6 g 19.2 g
- varav sockerarter 4.6 g 14.7 g
Protein 8 g 26 g
Fiber 2.4 g 7.6 g
Salt 0.7 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan