Rotsakspizza med malet kött
45min
4
Lätt
Ingredienser
Botten: rostat grönsaker
- 6 morötter
- 1 msk rypsolja
- 1 msk honung
- 0.5 tsk salt
- 100 g riven ost
- 3 palsternacka
Maletkött fyllning
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 msk rypsolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 vitlökslyftor
- 1 tsk oregano
- 0.75 tsk salt
- 1 svartpeppar
Dessutom
- 120 g körsbärstomat
- 1 kruka rucola
- 0.5 kruka basilika
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Skär både morötter och palsternackor på längden, i 2–4 delar. Placera rotsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olja och honung över rotsakerna. Salta och grädda i ugn på medelhög värme i 25 minuter, tills rotsakerna är nästan färdiga. Under tiden kan du göra köttfyllningen.
Bryn köttet i stekpanna med en skvätt olja. Lägg till tomatpuré, krossade vitlöksklyftor, oregano och salt. Krydda ännu med svartpeppar och rör om.
Bred fyllningen över rotsakerna. Toppa med riven ost och fortsätt grädda i ugnen tills rotsakerna är färdiga och osten har smält.
Dekorera ännu med halverade körsbärstomater, rucola och basilika innan servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 705 kJ / 170 kcal | 2255 kJ / 543 kcal |
Fett | 11.8 g | 37.8 g |
- varav mättat fett | 4.7 g | 14.9 g |
Kolhydrat | 6 g | 19.2 g |
- varav sockerarter | 4.6 g | 14.7 g |
Protein | 8 g | 26 g |
Fiber | 2.4 g | 7.6 g |
Salt | 0.7 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.