
Jauheliha-kasvispitsat
45min
4
Helppo
Ainekset
Pohja: paahdetut juurekset
- 6 kpl porkkanaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 100 g juustoraastetta
- 3 kpl palsternakkaa
Jauhelihatäyte
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl oreganoa
- 0.75 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 120 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl ruukkua rucolaa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
Ohje
-
Kuumenna uuni 225-asteeseen.
-
Kuori porkkanat ja palsternakat, ja leikkaa pituussuunnassa 2-4 osaan. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele kasvisten päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä. Valmista tällä välin jauhelihatäyte.
-
Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, oregano ja suola. Mausta mustapippurilla. Sekoita.
-
Levitä jauhelihaseosta kasvisten päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä. Kun kasvikset ovat kypsiä, nosta uunipelti uunista pannunalustojen päälle. Levitä kasvisten päälle jauhelihatäytettä. Ripottele päälle juustoraastetta.
-
Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Levitä päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja, rukolaa ja basilikaa.
Vinkki!
- Jos sinulle maistuisi perinteisempi pizza, katso jauhelihapizza-reseptimme!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 705 kJ / 170 kcal | 2255 kJ / 543 kcal |
Rasva | 11.8 g | 37.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 14.9 g |
Hiilihydraatit | 6 g | 19.2 g |
- josta sokereita | 4.6 g | 14.7 g |
Proteiini | 8 g | 26 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 7.6 g |
Suola | 0.7 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.