Jauheliha-kasvispitsat

Jauheliha-kasvispitsat

Korvaa pitsataikina juureksilla ja levitä päälle oreganolla, valkosipulilla ja tomaattipyreellä maustettua mehevän rasvaista jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Ruokaisat kasvispitsat maistuvat niin hyviltä, että valmista niitä samalla kertaa tuplasatsi.

4 45 min Gluteeniton

Ainekset

  • 6 porkkanaa
  • 3 pientä palsternakkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 100 g juustoraastetta
Jauhelihatäyte
  • 400 g Snellman sika-nautajauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ¾ tl suolaa
  • rouhaisu mustapippuria
Lisäksi
  • ½ rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku rukolaa
  • 1 dl basilikanlehtiä

Tee näin

  1. Kuumenna uuni 225-asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja palsternakat, ja leikkaa pituussuunnassa 2-4 osaan. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele kasvisten päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä. Valmista tällä välin jauhelihatäyte.
  3. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, oregano ja suola. Mausta mustapippurilla. Sekoita.
  4. Levitä jauhelihaseosta kasvisten päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä. Kun kasvikset ovat kypsiä, nosta uunipelti uunista pannunalustojen päälle. Levitä kasvisten päälle jauhelihatäytettä. Ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Levitä päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja, rukolaa ja basilikaa.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä