Jauheliha-kasvispitsat
Korvaa pitsataikina juureksilla ja levitä päälle oreganolla, valkosipulilla ja tomaattipyreellä maustettua mehevän rasvaista jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Ruokaisat kasvispitsat maistuvat niin hyviltä, että valmista niitä samalla kertaa tuplasatsi.
4
45 min
Gluteeniton
Ainekset
-
- 6 porkkanaa
- 3 pientä palsternakkaa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 100 g juustoraastetta
- Jauhelihatäyte
-
- 400 g Snellman sika-nautajauhelihaa
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ¾ tl suolaa
- rouhaisu mustapippuria
- Lisäksi
-
- ½ rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku rukolaa
- 1 dl basilikanlehtiä
Jauheliha-kasvispitsat — Ohje
-
- Kuumenna uuni 225-asteeseen.
- Kuori porkkanat ja palsternakat, ja leikkaa pituussuunnassa 2-4 osaan. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele kasvisten päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä. Valmista tällä välin jauhelihatäyte.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, oregano ja suola. Mausta mustapippurilla. Sekoita.
- Levitä jauhelihaseosta kasvisten päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä. Kun kasvikset ovat kypsiä, nosta uunipelti uunista pannunalustojen päälle. Levitä kasvisten päälle jauhelihatäytettä. Ripottele päälle juustoraastetta.
- Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Levitä päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja, rukolaa ja basilikaa.
Vinkki!
Jos sinulle maistuisi perinteisempi pizza, katso jauhelihapizza-reseptimme!
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.