Hoppa till innehållet
Salladsformar med Riktiga köttbullar

Salladsformar med Riktiga köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

30min

4

Lätt

Snellmans Riktiga köttbullar går att avnjuta på många sätt, både varma och kalla. De utgör bland annat ett perfekt komplement till en matig sallad. Herr Snellmans Riktiga köttbullar från Jakobstad har hög kötthalt, inga tillsatser och är både glutenfria och laktosfria. Och dessutom riktigt goda!

Ingredienser

Salladsformar med riktiga köttbullar

Instruktioner

Tvätta gurkan och skala morötterna. Strimla gurka och morot med osthyvel eller skalkniv till tunna slimsor i och sätt i en skål.
Tvätta nektarinen och halvera den. Avlägsna kärnan och skär i klyftor. Knipsa löv av thaibasilikan och rör ner i en skål tillsammans med nektarin, risvinäger och socker. Rör om ordentligt och låt marinera i ca. 15 minuter.
Lösgör salladsblad, tvätta och torka. Placera bladen på tallrik, redo för portionering. Toppa med marinerad sallad.
Tillsätt chiliolja i pannan och stek köttbullarna i panna i några minuter så de får en vacker yta. Lägg köttbullarna på en salladsbädd och toppa med thaibasilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 599 kJ / 144 kcal 1437 kJ / 346 kcal
Fett 10.7 g 25.7 g
- varav mättat fett 3.4 g 8.2 g
Kolhydrat 5.4 g 12.9 g
- varav sockerarter 3.7 g 8.9 g
Protein 5 g 13 g
Fiber 1 g 2.4 g
Salt 0.5 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan