Salladsformar med Riktiga köttbullar
30min
4
Lätt
Ingredienser
Salladsformar med riktiga köttbullar
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
- 0.5 gurka
- 2 morötter
- 2 nektarin
- 0.5 kruka thaibasilika
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk socker
- 1 påse sallad
- 2 msk chiliolja
Instruktioner
Tvätta gurkan och skala morötterna. Strimla gurka och morot med osthyvel eller skalkniv till tunna slimsor i och sätt i en skål.
Tvätta nektarinen och halvera den. Avlägsna kärnan och skär i klyftor. Knipsa löv av thaibasilikan och rör ner i en skål tillsammans med nektarin, risvinäger och socker. Rör om ordentligt och låt marinera i ca. 15 minuter.
Lösgör salladsblad, tvätta och torka. Placera bladen på tallrik, redo för portionering. Toppa med marinerad sallad.
Tillsätt chiliolja i pannan och stek köttbullarna i panna i några minuter så de får en vacker yta. Lägg köttbullarna på en salladsbädd och toppa med thaibasilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 599 kJ / 144 kcal | 1437 kJ / 346 kcal |
Fett | 10.7 g | 25.7 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 8.2 g |
Kolhydrat | 5.4 g | 12.9 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 8.9 g |
Protein | 5 g | 13 g |
Fiber | 1 g | 2.4 g |
Salt | 0.5 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.