Salladswraps med malet kött

Ruokaisa tapas resepti

Dessa goda salladswraps får sin utmärkta smak från sriracha-chilisåsen och Snellmans Riktigt malet kött. I tillverkningen av Riktigt malet kött används endast färskt finsk kött, och därför tar produktens resa från gård till butik endast tre dagar i genomsnitt. Salladsblad är ett fräscht alternativ till exempelvis tortillabröd, och kan enkelt skräddarsys genom att ändra fyllningen eller kryddningen.

4

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris och nöt
  • en näve hackad salladslök
  • 0.5 röd paprika, hackad
  • salt, peppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk sojasås
  • srirachasås (eller annan chilisås) efter smak
  • 1 msk rismjöl eller vetemjöl
  • matolja till stekning
  • 1 salladshuvud

Salladswraps med malet kött — Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 1 msk neutral matolja. Bryn köttfärsen i en minut, tillsätt sedan salladslök och paprika. Krydda med salt, peppar, ingefära, farinsocker, sojasås och chilisås, och bryn blandningen tills färsen är genomstekt. Pudra över mjölet och rör om ordentligt, mjölet gör att fyllningen håller ihop bättre i salladsbladet. Smaka av.
  2. Bryt bladen av salladshuvudet och skölj dem noga. Ta ett blad i handen och lägg 2-3 matskedar fyllning i mitten av bladet. Vik ihop och lägg på ett fat. Upprepa proceduren tills all köttfärs gått åt.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer