Salladswraps med malet kött
20min
4
Lätt
Ingredienser
Salladswraps med malet kött
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 0.5 dl vårlök hackad
- 0.5 röd paprika
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk farinsocker
- 1 msk sojasås
- 1 tsk sriracha
- 1 msk rismjöl
- 1 msk olja för stekning
- 1 påse sallad
Instruktioner
Hetta upp en stekpanna och tillsätt 1 msk neutral matolja. Bryn köttfärsen i en minut, tillsätt sedan salladslök och paprika. Krydda med salt, peppar, ingefära, farinsocker, sojasås och chilisås, och bryn blandningen tills färsen är genomstekt. Pudra över mjölet och rör om ordentligt, mjölet gör att fyllningen håller ihop bättre i salladsbladet. Smaka av.
Bryt bladen av salladshuvudet och skölj dem noga. Ta ett blad i handen och lägg 2-3 matskedar fyllning i mitten av bladet. Vik ihop och lägg på ett fat. Upprepa proceduren tills all köttfärs gått åt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 926 kJ / 223 kcal | 1389 kJ / 335 kcal |
Fett | 17.8 g | 26.7 g |
- varav mättat fett | 6.8 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 3.3 g | 5 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 2.8 g |
Protein | 12 g | 18 g |
Fiber | 0.5 g | 0.7 g |
Salt | 1.1 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.