Hoppa till innehållet
Salladswraps med malet kött

Salladswraps med malet kött

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

20min

4

Lätt

Dessa goda salladswraps får sin utmärkta smak från sriracha-chilisåsen och Snellmans Riktigt malet kött. I tillverkningen av Riktigt malet kött används endast färskt finsk kött, och därför tar produktens resa från gård till butik endast tre dagar i genomsnitt. Salladsblad är ett fräscht alternativ till exempelvis tortillabröd, och kan enkelt skräddarsys genom att ändra fyllningen eller kryddningen.

Ingredienser

Salladswraps med malet kött
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 0.5 dl vårlök hackad
  • 0.5 röd paprika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sriracha
  • 1 msk rismjöl
  • 1 msk olja för stekning
  • 1 påse sallad

Instruktioner

Hetta upp en stekpanna och tillsätt 1 msk neutral matolja. Bryn köttfärsen i en minut, tillsätt sedan salladslök och paprika. Krydda med salt, peppar, ingefära, farinsocker, sojasås och chilisås, och bryn blandningen tills färsen är genomstekt. Pudra över mjölet och rör om ordentligt, mjölet gör att fyllningen håller ihop bättre i salladsbladet. Smaka av.
Bryt bladen av salladshuvudet och skölj dem noga. Ta ett blad i handen och lägg 2-3 matskedar fyllning i mitten av bladet. Vik ihop och lägg på ett fat. Upprepa proceduren tills all köttfärs gått åt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 150 g
Energi 926 kJ / 223 kcal 1389 kJ / 335 kcal
Fett 17.8 g 26.7 g
- varav mättat fett 6.8 g 10.2 g
Kolhydrat 3.3 g 5 g
- varav sockerarter 1.9 g 2.8 g
Protein 12 g 18 g
Fiber 0.5 g 0.7 g
Salt 1.1 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan