
Ruokaisa tapas resepti
20min
4
Helppo
Ainekset
Ruokaisa tapas resepti
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 0.5 dl kevätsipulia hienonnettuna
- 0.5 kpl paprikaa pilkottuna
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl fariinisokeria
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl srirachaa
- 1 rkl riisijauhoja
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl pussia lehtisalaattia
Ohje
-
Kuumenna paistinpannu ja lisää 1 rkl ruokaöljyä. Ruskista jauhelihaa noin minuutin verran ja lisää sekaan pilkottu sipuli ja paprika.
-
Mausta suolalla, pippurilla, inkiväärillä, fariinisokerilla, soijakastikkeella ja chilikastikkeella. Ruskista kunnes jauheliha on kauttaaltaan kypsää.
-
Ripottele sekaan jauhot ja sekoita huolellisesti. Jauhot auttavat täytettä pysymään paremmin kasassa salaatinlehdellä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
-
Revi salaatista kokonaisia lehtiä ja huuhtele ne. Täytä lehdet nostamalla 2-3 ruokalusikallista paistettua jauhelihaa lehdelle ja taita kiinni. Aseta täytetty salaatinlehti lautaselle ja toista kunnes kaikki täyte on käytetty.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 926 kJ / 223 kcal | 1389 kJ / 335 kcal |
Rasva | 17.8 g | 26.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.8 g | 10.2 g |
Hiilihydraatit | 3.3 g | 5 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 2.8 g |
Proteiini | 12 g | 18 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 0.7 g |
Suola | 1.1 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.