Hoppa till innehållet
Schweizerschnitzel

Schweizerschnitzel

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

2

15min tillagningstid + 30min total tid

Lätt

På franska är escalope Cordon Bleu en kalv- eller grisschnitzel där det mellan två tunt bultade, panerade schnitzlar eller i en schnitzel som formats till en ficka lagts skinka och emmentalost.

Ingredienser

Panerad grisschintzel
Panering
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl skorpmjöl
Stekning
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk olja
Fyllning

Instruktioner

Krydda köttet med salt och peppar och fyll med ost och Inhemsk palvad skinka. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 210 g
Energi 905 kJ / 215 kcal 1900 kJ / 452 kcal
Fett 8.2 g 17.1 g
- varav mättat fett 3.8 g 8 g
Kolhydrat 14.6 g 30.8 g
- varav sockerarter 0.3 g 0.6 g
Protein 20 g 42 g
Fiber 0.8 g 1.6 g
Salt 1.1 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan