Schweizerschnitzel
2
15min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Panering
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 0.5 tsk olja
Fyllning
- 2 skivor Emmental-ost
- 50 g Snellman Inhemsk palvad skinka 400 g
Instruktioner
Krydda köttet med salt och peppar och fyll med ost och Inhemsk palvad skinka. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 210 g | |
---|---|---|
Energi | 905 kJ / 215 kcal | 1900 kJ / 452 kcal |
Fett | 8.2 g | 17.1 g |
- varav mättat fett | 3.8 g | 8 g |
Kolhydrat | 14.6 g | 30.8 g |
- varav sockerarter | 0.3 g | 0.6 g |
Protein | 20 g | 42 g |
Fiber | 0.8 g | 1.6 g |
Salt | 1.1 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.