Sveitsinleike

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Sveitsinleike 1

Sveitsinleike tunnetaan myös nimellä cordon bleu ja perinteisesti siihen on käytetty vasikanlihaa. Meillä Suomessa tosin sveitsinleike valmistetaan yleisemmin possusta. Toisin kuin monet muut leikkeet, sveitsinleike ei saa mitään lisukkeita pinnalleen, vaan kyseessä on kinkulla ja emmentalilla täytetty leike. Mikäli sveitsinleike valmistetaan kokonaisesta ulkofileepalasta, kannattaa siitä leikata perhosleikkeet, joiden täyttäminen on helppoa. Toinen vaihtoehto on tehdä sveitsinleike joko ohuiksi nuijimistamme Maatiaispossun lehtipihveistä tai Maatiaispossun ohuen ohuesta fileestä.

4

Ainekset

  • PANEROITU PORSAANLEIKE
  • 4 viipaletta (á 150 g) maatiaispossun extra ulkofileetä
  • suolaa & pippuria
Leivitys:
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
  • voita ja kasvisöljyä
Täytteeksi.
  • 4 tuhtia viipaletta emmentalia
  • 4 siivua Savustajan palvikinkkua

Tee näin

  1. Mikäli käytät kokonaista ulkofileepalaa, leikkaa siitä aluksi perhosleikkeet
  2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Maatiaispossun lehtipihvejä ei tarvitse enää erikseen nuijia
  3. Mausta pihvit suoalalla ja pippurilla ja täytä ne viipalella juustoa sekä Savustajan palvikinkkua
  4. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
  5. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
  6. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, paksuudesta riippuen noin 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoa sveitsinleike heti.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä