Smörgåsrulltårta med skinka
5h (varav 1h aktiv)
10
Medel
Ingredienser
Fyllning
- 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
- 1 spetsig paprikor
- 1 Färskost med soltårkad tomat (200 g)
- 1 vårlök
- 0.5 kruka gräslök
- 0.3 tsk svartpeppar
Dessutom
- 12 rostat bröd
- 0.5 dl mjölk
Garnering
- 1 Färskost med gräslök (200 g)
- 2 tsk crème fraiche
- 2 msk hackad gräslök
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
Garnering
- 0.5 gurka
- 4 körsbärstomat
- ätbara blommor eller örter
- 1 vårlök
- 0.2 pkt Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 0.3 pkt Snellman Milano salami 100 g
- 1 msk sesamfrön
Instruktioner
Rör först ihop fyllningen till smörgåstårtan. Skär tärningar av skinka, finhacka gräslöken och vårlöken och skär också paprikan i bitar. Lägg samtliga ingredienser i en hushållsberedare och rör ihop till en jämn massa.
Skär kanterna av brödskivorna och kavla brödet så tunt som möjligt. Placera skivorna intill varandra, lätt överlappande, på en film du brett ut på arbetsbänken. Kavla ännu ut plattan och var speciellt noga med fogarna. Blötlägg sen lätt brödplattan med mjölk med hjälp av en bullapensel.
Sprid ut skinkfyllningen på den blötlagda brödplattan. Rulla ihop till en kompakt rulltårta med hjälp av filmen eller bakplåtspapper. Svep ännu in den färdiga rullen i en kökshandduk och låt ta smak i kylskåp åtminstone fyra timmar.
Rör ihop samtliga ingredienser för garneringen i en skål.
Gör nu dekorationerna. Halvera körsbärstomaterna, finhacka vårlöken och skär tunna strimlor av gurkan med hjälp av en skalkniv. Gör rosor av pepparskinkan.
Placera rulltårtan på ett serveringsfat och bred ut garneringen så den täcker hela tårtan. Dekorera med strimlad gurka, körsbärstomathalvor, skinkrosor, vårlök och ätbara blommor. Sprid sesamfrön längs med sidorna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 636 kJ / 152 kcal | 890 kJ / 213 kcal |
Fett | 8.6 g | 12 g |
- varav mättat fett | 4.8 g | 6.7 g |
Kolhydrat | 10.1 g | 14.2 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 2.6 g |
Protein | 8 g | 11 g |
Fiber | 1 g | 1.4 g |
Salt | 0.9 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.