Hoppa till innehållet
Smörgåstårta i ugnsform

Smörgåstårta i ugnsform

Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g

40min

10

Lätt

Glöm krångliga moment och långa arbetssteg – här kommer en smörgåstårta i ugnsform som imponerar med sin saftighet och smak. Den påminner om en klassisk smörgåstårta, men är mycket enklare att laga – och minst lika god! Den är dessutom lätt att dekorera vackert – bara fantasin sätter gränser. Låt stå kallt över natten och njut dagen därpå. Receptet är signerat av kändiskocken Micke Björklund.

Ingredienser

Botten
  • 18 rostat bröd
  • 4 mjölk
Medwurstfyllning
Skinkfyllning
Garnering

Instruktioner

  1. Meetvurstitäyte: Leikkaa meetvursti suikaleiksi ja sekoita se muiden täytteen ainesten kanssa.

  2. Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku suikaleiksi ja raasta omenat karkeasti. Sekoita omena ja kinkku muiden täytteen ainesten kanssa.

  3. Kokoa kakku. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ensimmäinen leipäkerros uunivuoan pohjalle. Kostuta leivät maidolla.

  1. Levitä meetvurstitäyte leipien päälle. Lisää uusi kerros leipää ja kostuta taas maidolla.
  1. Levitä suurin osa kinkkutäytteestä leipien päälle. Lisää taas uusi kerros leipää ja kostuta maidolla.
  1. Levitä jäljelle jäänyt kinkkutäyte päällimmäiseksi.
  1. Koristele kakku ensin täytteillä ja sitten muilla haluamillasi koristeilla (esim. vihanneksilla, yrteillä, juustoraasteella jne.).
  1. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 794 kJ / 191 kcal 1986 kJ / 477 kcal
Fett 13.4 g 33.5 g
- varav mättat fett 7.1 g 17.9 g
Kolhydrat 9.6 g 24 g
- varav sockerarter 3.1 g 7.7 g
Protein 8 g 21 g
Fiber 0.9 g 2.3 g
Salt 1.3 g 3.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Glöm krångliga moment och långa arbetssteg – här kommer en smörgåstårta i ugnsform som imponerar med sin saftighet och smak. Den påminner om en klassisk smörgåstårta, men är mycket enklare att laga – och minst lika god! Den är dessutom lätt att dekorera vackert – bara fantasin sätter gränser. Låt stå kallt över natten och njut dagen därpå. Receptet är signerat av kändiskocken Micke Björklund.

fixa receptet tillsammans med micke

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan