
Smörgåstårta i ugnsform
Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g40min
10
Lätt
Glöm krångliga moment och långa arbetssteg – här kommer en smörgåstårta i ugnsform som imponerar med sin saftighet och smak. Den påminner om en klassisk smörgåstårta, men är mycket enklare att laga – och minst lika god! Den är dessutom lätt att dekorera vackert – bara fantasin sätter gränser. Låt stå kallt över natten och njut dagen därpå.
Receptet är signerat av kändiskocken Micke Björklund.
Ingredienser
Botten
- 18 rostat bröd
- 4 mjölk
Medwurstfyllning
- 2 pkt Snellman Pepparmedwurst 120 g
- 200 g naturell färskost
- 2 dl smetana
- 50 g strimlad färsk persilja
- svartpeppar
Skinkfyllning
- 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
- 2 äpple
- 100 g gurksallad
- 200 g naturell färskost
- 2 dl smetana
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Garnering
- 1 pkt Snellman Tunn tunn medwurst 100 g
- 1 pkt Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 50 g rucolasallad
- 5 rädisa
- 50 g körsbärstomat
Instruktioner
-
Meetvurstitäyte: Leikkaa meetvursti suikaleiksi ja sekoita se muiden täytteen ainesten kanssa.
-
Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku suikaleiksi ja raasta omenat karkeasti. Sekoita omena ja kinkku muiden täytteen ainesten kanssa.
-
Kokoa kakku. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ensimmäinen leipäkerros uunivuoan pohjalle. Kostuta leivät maidolla.
- Levitä meetvurstitäyte leipien päälle. Lisää uusi kerros leipää ja kostuta taas maidolla.
- Levitä suurin osa kinkkutäytteestä leipien päälle. Lisää taas uusi kerros leipää ja kostuta maidolla.
- Levitä jäljelle jäänyt kinkkutäyte päällimmäiseksi.
- Koristele kakku ensin täytteillä ja sitten muilla haluamillasi koristeilla (esim. vihanneksilla, yrteillä, juustoraasteella jne.).
- Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 794 kJ / 191 kcal | 1986 kJ / 477 kcal |
Fett | 13.4 g | 33.5 g |
- varav mättat fett | 7.1 g | 17.9 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 24 g |
- varav sockerarter | 3.1 g | 7.7 g |
Protein | 8 g | 21 g |
Fiber | 0.9 g | 2.3 g |
Salt | 1.3 g | 3.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Glöm krångliga moment och långa arbetssteg – här kommer en smörgåstårta i ugnsform som imponerar med sin saftighet och smak. Den påminner om en klassisk smörgåstårta, men är mycket enklare att laga – och minst lika god! Den är dessutom lätt att dekorera vackert – bara fantasin sätter gränser. Låt stå kallt över natten och njut dagen därpå.
Receptet är signerat av kändiskocken Micke Björklund.