Snabb smörgåstårta
20min
6
Lätt
Den här snabba smörgåstårtan blir som namnet antyder klar i en handvändning. Som bröd använde vi ”uunirieska” men också andra runda tunnbröd passar till den här smörgåstårtan. Som en rolig detalj till den här enkla tårtan har vi skurit körsbärstomater. Tårtan blir passligt salt med Herr Snellmans tunntunna skinka som passar både som fyllning och dekoration.
Ingredienser
Snabb smörgåstårta
- 1 pkt Snellman Tunn tunn lättrökt skinka 150 g
- 1 pkt Snellman Tunn tunn skinka med pepparsmak 150 g
- 1 pkt Snellman Tunn tunn skinka 180 g
- 6 runda tunnbröd
- 200 g gräddfil
- 200 g örtfärskost
- 1 röd paprika
- 1 kruka rucola
- 1 ct körsbärstomat
Instruktioner
Blanda gräddfil och färskost i en skål. Lägg ut ett bröd på ett fat och bred på ett lager av gräddfil-oströran.
Strö över finhackad paprika och därefter ett lager med lättrökt skinka. Upprepa proceduren tills alla bröd använts.
Bred på ett sista lager med gräddfil-oströran, även på kanterna. Dekorera tårtan med ruccola, tunntunn skinka med pepparsmak, tunntunn skinka och körsbärstomater skurna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 598 kJ / 143 kcal | 1555 kJ / 372 kcal |
Fett | 6.9 g | 17.9 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 10.6 g |
Kolhydrat | 10.9 g | 28.4 g |
- varav sockerarter | 3.5 g | 9.1 g |
Protein | 8 g | 22 g |
Fiber | 1.4 g | 3.6 g |
Salt | 0.7 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.