Snabb smörgåstårta

Snabb smörgåstårta

Den här snabba smörgåstårtan blir som namnet antyder klar i en handvändning. Som bröd använde vi ”uunirieska” men också andra runda tunnbröd passar till den här smörgåstårtan. Som en rolig detalj till den här enkla tårtan har vi skurit körsbärstomater. Tårtan blir passligt salt med Herr Snellmans tunntunna skinka som passar både som fyllning och dekoration.

6

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman tunntunn lättrökt skinka
  • 1 pkt Snellman tunntunn skinka med pepparsmak
  • 1 pkt Snellman tunntunn skinka
  • 6 skivor runda tunnbröd (Uunirieska)
  • 1 brk gräddfil (200 g)
  • 1 pkt färskost med örter (200g)
  • Finhackad paprika
  • ruccola
  • körsbärstomater

Snabb smörgåstårta — Gör så här

  1. Blanda gräddfil och färskost i en skål. Lägg ut ett bröd på ett fat och bred på ett lager av gräddfil-oströran.
  2. Strö över finhackad paprika och därefter ett lager med lättrökt skinka. Upprepa proceduren tills alla bröd använts.
  3. Bred på ett sista lager med gräddfil-oströran, även på kanterna. Dekorera tårtan med ruccola, tunntunn skinka med pepparsmak, tunntunn skinka och körsbärstomater skurna.

Tips!

Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer