Hoppa till innehållet
Snellmans julkrans: läcker charktallrik

Snellmans julkrans: läcker charktallrik

Milano salami 100 g

10

30min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Julens mest iögonfallande och läckra cocktailpinnar är här, nu kan du fixa blickfångaren till julfesten. Snellmans smakrika salami och riktigt möra pålägg fungerar perfekt som aptitretande plockmat. Tillsammans med dina favoritostar samt oliver, kapris, söta persimoner, cocktailgurkor, vindruvor och körsbärstomater blir dessa pinnar en garanterad hit! Kvistar av färsk rosmarin sätter pricken över i:et på denna doft- och smakupplevelse i brickform som hotar försvinna i nyfikna munnar snabbare än kvickt!

Ingredienser

Instruktioner

Skär osten och persimonen i bitar. Avlägsna vätskan från cocktailgurkorna, oliverna, kaprisen och mozzarellabollarna. Skölj och lösgör vindruvorna.

Halvera nötsteken, skinkan och chilikycklingen.

Komponera stickorna enligt önskemål. De skivade påläggen hålls bäst på pinnarna om du gör rullor av dem. Placera de färdiga pinnarna i en kransform på en tallrik och garnera med rosmarin.

Tips

Pinnarna håller ihop på bästa vis och inleder med ost eller grönsak och sen fortsätter med upprullat pålägg. Efter det går det att varva friskt, men även avsluta med ost för att hålla ihop ”paketet”.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 618 kJ / 148 kcal 1237 kJ / 297 kcal
Fett 9.1 g 18.3 g
- varav mättat fett 4.7 g 9.3 g
Kolhydrat 5.1 g 10.2 g
- varav sockerarter 5 g 10 g
Protein 11 g 22 g
Fiber 1 g 1.9 g
Salt 1.5 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan