Sommarslaw
6
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Sommarslaw
- 1 sommarkål
- 2 morötter
- 1 rödbeta
- 2 dl naturell jugurt
- 1 msk fullkornssenap
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 appelsin skal
- 2 msk appelsinjuice
- 2 msk basilika
Dessutom
- 1 lantbröd
Instruktioner
Strimla kålen, skala moroten och rödbetan och riv bägge grovt.
Gör såsen: Tillsätt senap, olja, salt, apelsinskal (tvätta den bra) och saft samt hackad basilika. Rör om.
Blanda ihop kål, morot och rödbeta och häll såsen över. Rör om väl. Ställ i kallt och ta smak medan du grillar både brödet och eventuellt annat du tänkt dig äta.
Skär brödet i tunna skivor, olja på bägge sidor. Ge brödet en gyllenbrun yta på grillen.
Servera med potatissallad och korv!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 519 kJ / 124 kcal | 1401 kJ / 335 kcal |
Fett | 5.4 g | 14.5 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 2.9 g |
Kolhydrat | 13.9 g | 37.6 g |
- varav sockerarter | 4.7 g | 12.6 g |
Protein | 3 g | 9 g |
Fiber | 2.7 g | 7.3 g |
Salt | 0.2 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.