Kesäslaw
Maukkaalla jogurttikastikkeella höystetty kesäinen coleslaw, eli ”Kesäslaw” toimii loistavana lisukkeena kaiken grillattavan kanssa. Ja niitä vaihtoehtojahan meiltä Herra Snellmanilla löytyy!
4-6
60 min
Ainekset
-
- 1 kpl varhaiskaali (pieni)
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl punajuuri
- 2 dl maustamaton jogurttia
- 1 rkl kokojyväsinappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 kpl appelsiinin kuori
- 2 rkl appelsiinimehua
- 2 rkl tuoretta basilikaa
- Lisäksi
-
- Hyvää maalaisleipää
Kesäslaw — Ohje
-
- Suikaloi varhaiskaali. Kuori porkkanat ja punajuuri. Raasta molemmat karkealla terällä.
- Tee kastike. Lisää jogurtin joukkoon sinappi, öljy, suola, hyvin pestyn appelsiinin kuori ja mehu ja hienonnettu basilika.
- Sekoita kulhossa varhaiskaali, porkkana- ja punajuuriraaste. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Laita kylmään maustumaan makkaran paiston ja leivän paahtamisen ajan.
- Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja öljyä molemmin puolin. Paahda grillissä kullanruskeiksi.
- Tarjoa perunasalaatin ja makkaroiden kanssa.