Kesäslaw

Kesäslaw

Maukkaalla jogurttikastikkeella höystetty kesäinen coleslaw, eli ”Kesäslaw” toimii loistavana lisukkeena kaiken grillattavan kanssa. Ja niitä vaihtoehtojahan meiltä Herra Snellmanilla löytyy!

4-6 60 min

Ainekset

  • 1 kpl varhaiskaali (pieni)
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl punajuuri
  • 2 dl maustamaton jogurttia
  • 1 rkl kokojyväsinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 kpl appelsiinin kuori
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
Lisäksi
  • Hyvää maalaisleipää

Kesäslaw — Ohje

  1. Suikaloi varhaiskaali. Kuori porkkanat ja punajuuri. Raasta molemmat karkealla terällä.
  2. Tee kastike. Lisää jogurtin joukkoon sinappi, öljy, suola, hyvin pestyn appelsiinin kuori ja mehu ja hienonnettu basilika.
  3. Sekoita kulhossa varhaiskaali, porkkana- ja punajuuriraaste. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Laita kylmään maustumaan makkaran paiston ja leivän paahtamisen ajan.
  4. Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja öljyä molemmin puolin. Paahda grillissä kullanruskeiksi.
  5. Tarjoa perunasalaatin ja makkaroiden kanssa.

Arvioi

Jaa

Kommentit