Kesäslaw

Kesäslaw

Maukkaalla jogurttikastikkeella höystetty kesäinen coleslaw, eli ”Kesäslaw” toimii loistavana lisukkeena kaiken grillattavan kanssa. Ja niitä vaihtoehtojahan meiltä Herra Snellmanilla löytyy!

4-6 60 min

Ainekset

  • 1 kpl varhaiskaali (pieni)
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl punajuuri
  • 2 dl maustamaton jogurttia
  • 1 rkl kokojyväsinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 kpl appelsiinin kuori
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
Lisäksi
  • Hyvää maalaisleipää

Kesäslaw — Ohje

  1. Suikaloi varhaiskaali. Kuori porkkanat ja punajuuri. Raasta molemmat karkealla terällä.
  2. Tee kastike. Lisää jogurtin joukkoon sinappi, öljy, suola, hyvin pestyn appelsiinin kuori ja mehu ja hienonnettu basilika.
  3. Sekoita kulhossa varhaiskaali, porkkana- ja punajuuriraaste. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Laita kylmään maustumaan makkaran paiston ja leivän paahtamisen ajan.
  4. Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja öljyä molemmin puolin. Paahda grillissä kullanruskeiksi.
  5. Tarjoa perunasalaatin ja makkaroiden kanssa.
Grillimakkarat

“Kyllä grillimakkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista ja siksi me halutaan tehdä nämä omamme niin hyvin kuin osataan. Me laitetaan makkaraan paljon lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Eikä näissä ole kamaraa tai koneellisesti eroteltua lihaakaan, vaan ihan käsin leikattua suomalaista possua ja nautaa. Ja viimeistään maistamallahan tuon huomaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit