Sommarslaw

Kesäslaw

En söt yoghurtsås ramar in denna somriga coleslaw, eller ”sommarslaw”, som vi valt att kalla den. Passar perfekt till allt du grillar i solskenet, och hos Herr Snellman finns det verkligen alternativ på den fronten!

4-6 60 min

Ingredienser

  • 1 st liten tidig kål
  • 2 st morot
  • 1 st rödbeta
  • 2 dl yoghurt (naturell)
  • 1 msk helkornssenap
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 st skal från en appelsin
  • 2 msk apelsinsaft
  • 2 msk färsk basilika
Dessutom
  • Gott lantbröd

Sommarslaw — Gör så här

  1. Strimla kålen, skala moroten och rödbetan och riv bägge grovt.
  2. Gör såsen: Tillsätt senap, olja, salt, apelsinskal (tvätta den bra) och saft samt hackad basilika. Rör om.
  3. Blanda ihop kål, morot och rödbeta och häll såsen över. Rör om väl. Ställ i kallt och ta smak medan du grillar både brödet och eventuellt annat du tänkt dig äta.
  4. Skär brödet i tunna skivor, olja på bägge sidor. Ge brödet en gyllenbrun yta på grillen.
  5. Servera med potatissallad och korv!
Grillkorvar

“Grillkorv är en av finländarnas absoluta favoriter och därför vill vi också göra våra grillkorvar så bra som möjligt. Det ska vara mycket kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Korvarna innehåller varken svål eller maskinurbenat kött – endast handskuret, finländskt kött av gris och nöt. Och om inte förr så när man smakar dem märker man nog det.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer