Hoppa till innehållet
Sommarslaw

Sommarslaw

1h

6

Lätt

En söt yoghurtsås ramar in denna somriga coleslaw, eller ”sommarslaw”, som vi valt att kalla den. Passar perfekt till allt du grillar i solskenet, och hos Herr Snellman finns det verkligen alternativ på den fronten!

Ingredienser

Sommarslaw
  • 1 sommarkål
  • 2 morötter
  • 1 rödbeta
  • 2 dl naturell jugurt
  • 1 msk fullkornssenap
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 appelsin skal
  • 2 msk appelsinjuice
  • 2 msk basilika
Dessutom
  • 1 lantbröd

Instruktioner

Strimla kålen, skala moroten och rödbetan och riv bägge grovt.

Gör såsen: Tillsätt senap, olja, salt, apelsinskal (tvätta den bra) och saft samt hackad basilika. Rör om.

Blanda ihop kål, morot och rödbeta och häll såsen över. Rör om väl. Ställ i kallt och ta smak medan du grillar både brödet och eventuellt annat du tänkt dig äta.

Skär brödet i tunna skivor, olja på bägge sidor. Ge brödet en gyllenbrun yta på grillen.

Servera med potatissallad och korv!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 519 kJ / 124 kcal 1401 kJ / 335 kcal
Fett 5.4 g 14.5 g
- varav mättat fett 1.1 g 2.9 g
Kolhydrat 13.9 g 37.6 g
- varav sockerarter 4.7 g 12.6 g
Protein 3 g 9 g
Fiber 2.7 g 7.3 g
Salt 0.2 g 0.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan