Stekt färskpotatis med lök
1h
4
Lätt
Ingredienser
Stekt färskpotatis med lök
- 1 kg nypotatis
Marinaden
- 2 msk balsamico
- 1 msk olivolja
- 1 msk rinnande honung
- 1 vitlökslyftor, pressad
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung, vitlök, salt och peppar. Sätt potatisen i en ugnsform. Häll över marinaden och blanda ordentligt. Stek potatisen i ugn i ca 40–45 minuter eller tills de blivit mjuka. Blanda om potatisarna.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 240 g | |
|---|---|---|
| Energi | 405 kJ / 96 kcal | 971 kJ / 230 kcal |
| Fett | 1.6 g | 3.8 g |
| - varav mättat fett | 0.2 g | 0.5 g |
| Kolhydrat | 18.5 g | 44.4 g |
| - varav sockerarter | 2.3 g | 5.6 g |
| Protein | 2 g | 4 g |
| Fiber | 1.1 g | 2.5 g |
| Salt | 0.6 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
