Paahdetut sipuliset perunat

Paahdetut sipuliset perunat 1

Paahdetut sipuliset perunat sopivat loistavasti liharuuan kylkeen. Tässä perusresepti perunoiden valmistamiseen. Reseptissä on käytetty paljon erilaisia makuja, mutta niitä voi halutessaan vaihtaa tai jättää kokonaan pois, jos ne eivät ole juuri sinun makumieltymysten mukaisia.

4 60 min

Ainekset

  • 1 kg uusia perunoita
Marinadi
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 kynsi valkosipulia puserrettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 ds mustapippuria

Paahdetut sipuliset perunat — Ohje

  1. Laita uuni 200 asteeseen. Sekoita balsamiviinietikka, oliiviöljy, hunaja, valkosipuli, suola ja mustapippuri.
  2. Asettele perunat uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Lisää marinadi päälle ja sekoita perunat hyvin.
  3. Paahda perunoita noin 40–45 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Sekoita perunoita 2–3 kertaa paiston aikana.
  4. Laita perunat kauniiseen kulhoon ja ripottele hieman punasipulia ja ruohosipulia päälle.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä