Surmjölkslimpa

Piimälimppu 1

Traditionell surmjölkslimpa är en fyllig smakupplevelse – saftig, smakligt och lite söt i smaken.

8 60 min

Ingredienser

  • 5 dl surmjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 msk salt
  • 2 tsk pomeransskal
  • 2 tsk fänkål
  • 2 dl rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl sirap

Surmjölkslimpa — Gör så här

  1. Blanda jäst, sirap och kryddor i ljummen surmjölk.Knåda in mjölet i degen.
  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek under en kökshandduk.
  3. Forma till limpor. Låt jäsa.
  4. Pensla med surmjölk, ägg eller en sirapsvattenblandning.
  5. Picka med gaffel och grädda i 225 grader ca 40 minuter.
  6. Linda in limpan i en vacker handduk och placera den fint på ett skärbräde.

Rate

Dela

Kommentarer