Hoppa till innehållet
Thailändsk korvsoppa

Thailändsk korvsoppa

Riktig skinnfri länk 450 g

20min

4

Lätt

Vad är väl bättre för att värma upp en kall vinterdag än en klassisk finsk soppa med en otypisk och exotisk kryddning. Detta recept deltog i Kunnon lenkkimakkara -utmaningen 2013 och är signerat Avec Sofié -bloggen.

Ingredienser

Thailändsk korvsoppa
  • 1 l vatten
  • 1 burk av tomatkross (á 500 g)
  • 2 Grönsaksbuljongtärning
  • 200 g broccoli
  • 250 g shimeji-svampar
  • 7 potatis
  • 4 kaffirlimeblad
  • 1 chili
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g

Instruktioner

Skala potatisen och gör bitar stora som en munsbit. Lägg i kokande vatten. Tvätta och skär upp broccolin.

När potatisen mjuknat en aning lägger du i tomatkross, broccoli, kaffirlimebladen och buljongtärningarna.

Använd ett kuljärn och gör bollar av korven, lägg i kastrullen och tillsätt chili och peppar.

Låt soppan koka under lock en tid, sist lägger du i svampen och låter koka ytterligare någon minut. Servera med färsk koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 570 g
Energi 301 kJ / 72 kcal 1716 kJ / 412 kcal
Fett 4.2 g 23.9 g
- varav mättat fett 1.6 g 8.9 g
Kolhydrat 4.9 g 27.9 g
- varav sockerarter 1.1 g 6.4 g
Protein 3 g 19 g
Fiber 1 g 5.5 g
Salt 0.9 g 4.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan