Thailändsk korvsoppa
20min
4
Lätt
Ingredienser
Thailändsk korvsoppa
- 1 l vatten
- 1 burk av tomatkross (á 500 g)
- 2 Grönsaksbuljongtärning
- 200 g broccoli
- 250 g shimeji-svampar
- 7 potatis
- 4 kaffirlimeblad
- 1 chili
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 0.5 dl färsk koriander
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
Instruktioner
Skala potatisen och gör bitar stora som en munsbit. Lägg i kokande vatten. Tvätta och skär upp broccolin.
När potatisen mjuknat en aning lägger du i tomatkross, broccoli, kaffirlimebladen och buljongtärningarna.
Använd ett kuljärn och gör bollar av korven, lägg i kastrullen och tillsätt chili och peppar.
Låt soppan koka under lock en tid, sist lägger du i svampen och låter koka ytterligare någon minut. Servera med färsk koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 570 g | |
---|---|---|
Energi | 301 kJ / 72 kcal | 1716 kJ / 412 kcal |
Fett | 4.2 g | 23.9 g |
- varav mättat fett | 1.6 g | 8.9 g |
Kolhydrat | 4.9 g | 27.9 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 6.4 g |
Protein | 3 g | 19 g |
Fiber | 1 g | 5.5 g |
Salt | 0.9 g | 4.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.