Hoppa till innehållet
Thailändsk korvsoppa

Thailändsk korvsoppa

Riktig skinnfri länk 450 g

20min

4

Lätt

Vad är väl bättre för att värma upp en kall vinterdag än en klassisk finsk soppa med en otypisk och exotisk kryddning. Detta recept deltog i Kunnon lenkkimakkara -utmaningen 2013 och är signerat Avec Sofié -bloggen.

Ingredienser

Thailändsk korvsoppa
  • 1 l vatten
  • 1 burk av tomatkross (á 500 g)
  • 2 Grönsaksbuljongtärning
  • 200 g broccoli
  • 250 g shimeji-svampar
  • 7 potatis
  • 4 kaffirlimeblad
  • 1 chili
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g

Instruktioner

  1. Skala potatisen och gör bitar stora som en munsbit. Lägg i kokande vatten. Tvätta och skär upp broccolin.

  2. När potatisen mjuknat en aning lägger du i tomatkross, broccoli, kaffirlimebladen och buljongtärningarna.

  3. Använd ett kuljärn och gör bollar av korven, lägg i kastrullen och tillsätt chili och peppar.

  4. Låt soppan koka under lock en tid, sist lägger du i svampen och låter koka ytterligare någon minut. Servera med färsk koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 570 g
Energi 301 kJ / 72 kcal 1716 kJ / 412 kcal
Fett 4.2 g 23.9 g
- varav mättat fett 1.6 g 8.9 g
Kolhydrat 4.9 g 27.9 g
- varav sockerarter 1.1 g 6.4 g
Protein 3 g 19 g
Fiber 1 g 5.5 g
Salt 0.9 g 4.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Vad är väl bättre för att värma upp en kall vinterdag än en klassisk finsk soppa med en otypisk och exotisk kryddning. Detta recept deltog i Kunnon lenkkimakkara -utmaningen 2013 och är signerat Avec Sofié -bloggen.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan