Hoppa till innehållet
Tidig kål på grillen

Tidig kål på grillen

20min

4

Lätt

Det är kanske inte det första du kommer att tänka på, men kål gör sig prima på grillen. Så länge du är noga med att inta avlägsna skaftet håller bitarna ihop hur bra som helst och tar sin plats på tallriken intill våra härliga tomat-pesto kryddade filébiffar av lantgrisen.

Ingredienser

Tidig kål på grillen
  • 1 sommarkål
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g parmesan ost

Instruktioner

Skär upp kålen i bitar (klyftor) på längden, avlägsna inte skaftet!
Pensla in med olja på bägge sidorna och grilla på mild värme i ungefär fem minuter.
Krydda med salt och peppar och riv rejält med parmesanost över.
Servera som tilltugg till filébiffar av lantgris, kryddade med tomat och pesto!

Tips

Kokeile myös maustaa varhaiskaali tulisuutta ja lempeyttä herkullisesti yhdistävällä chilihunajakastikkeella – et tule pettymään! Chilihunajakastikkeeseen perustuvassa reseptissä grillattu kaali tarjoillaan All Natural Bratwurstien lisukkeena.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 602 kJ / 145 kcal 1384 kJ / 334 kcal
Fett 12.4 g 28.5 g
- varav mättat fett 2.3 g 5.3 g
Kolhydrat 5.3 g 12.3 g
- varav sockerarter 5.1 g 11.8 g
Protein 3 g 6 g
Fiber 2.7 g 6.2 g
Salt 0.4 g 1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan