Tidig kål på grillen

Grillattu varhaiskaali

Det är kanske inte det första du kommer att tänka på, men kål gör sig prima på grillen. Så länge du är noga med att inta avlägsna skaftet håller bitarna ihop hur bra som helst och tar sin plats på tallriken intill våra härliga tomat-pesto kryddade filébiffar av lantgrisen.

4 30 min

Ingredienser

  • 1 tidig kål
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 50 g parmesanost

Tidig kål på grillen — Gör så här

  1. Skär upp kålen i bitar (klyftor) på längden, avlägsna inte skaftet!
  2. Pensla in med olja på bägge sidorna och grilla på mild värme i ungefär fem minuter.
  3. Krydda med salt och peppar och riv rejält med parmesanost över.
  4. Servera som tilltugg till filébiffar av lantgris, kryddade med tomat och pesto!

Tips!

Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer