Tomat-korvpaj
6
1h 20min total tid
Medel
Ingredienser
Botten
- 150 g smör
- 1.5 dl rågmjöl
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 msk isvatten
Fyllning
- 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
- 7 tomat
- 2 lök
- 4 vitlökslyftor
- 1 msk olja
- 400 g tomatkross
- 1 en nypa socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
Ovanpå
- 1 timjan
- 1 dl riven ost
Instruktioner
Börja med att göra botten. Blanda det mjuka smöret väl med de torra ingredienserna. Tilllsätt kallt vatten och blanda snabbt tills den är jämn. Låt den stelna en stund i kylskåpet och sätt sedan bottnen i en smord pajform. Du kan också sätta degen på bakplåtspapper så att du lätt får bort den färdiga pajen från formen. Bottnen blir dock inte lika knaprig som när den ligger direkt i formen
Skär korven och tomaten i tunna skivor. Skär också löken i tunna ringar och finhacka vitlöksklyftorna
Bryn löken lätt i olja. Tillsätt tomatkross och kryddor och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna en stund
Häll ut lök-tomatblandningen på bottnen. Sätt ut varannan korv- och varannan tomatskiva tätt tillsammans på pajen. Krydda tomaterna med timjan och strö över riven ost
Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 45-50 minuter, tills bottnen är spröd och ytan gyllenbrun.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 330 g | |
---|---|---|
Energi | 752 kJ / 181 kcal | 2482 kJ / 597 kcal |
Fett | 12.2 g | 40.1 g |
- varav mättat fett | 6.1 g | 20.1 g |
Kolhydrat | 11.6 g | 38.4 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 9.6 g |
Protein | 5 g | 17 g |
Fiber | 2.4 g | 7.9 g |
Salt | 0.9 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.