Tomat-korvpaj

Betygsatt 0 av 5
Tomaatti-makkarapiirakka

Detta recept från Mallaspulla bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

6

Ingredienser

Botten:
  • 150 g smör (rumstemperatur)
  • 1.5 dl rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 1 pkt All Natural Länkkorv
  • 7 tomater
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 brk tomatkross (400g)
  • en nypa socker
  • salt, peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
Till ytan:
  • En nypa timjan
  • 1 dl riven ost, t.ex. emmental
All Natural Länkkorv 500g

Gör så här

  1. Börja med att göra botten. Blanda det mjuka smöret väl med de torra ingredienserna. Tilllsätt kallt vatten och blanda snabbt tills den är jämn. Låt den stelna en stund i kylskåpet och sätt sedan bottnen i en smord pajform. Du kan också sätta degen på bakplåtspapper så att du lätt får bort den färdiga pajen från formen. Bottnen blir dock inte lika knaprig som när den ligger direkt i formen
  2. Skär korven och tomaten i tunna skivor. Skär också löken i tunna ringar och finhacka vitlöksklyftorna
  3. Bryn löken lätt i olja. Tillsätt tomatkross och kryddor och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna en stund
  4. Häll ut lök-tomatblandningen på bottnen. Sätt ut varannan korv- och varannan tomatskiva tätt tillsammans på pajen. Krydda tomaterna med timjan och strö över riven ost
  5. Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 45-50 minuter, tills bottnen är spröd och ytan gyllenbrun.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att sätta mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept