Tomaatti-makkarapiirakka
6
1t 20min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Pohja
- 150 g voita
- 1.5 dl ruisjauhoja
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl jäävettä
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 7 kpl tomaattia
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 kpl ripaus sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
Pinnalle
- 1 kpl ripaus timjamia
- 1 dl juustoraastetta
Ohje
Aloita tekemällä pohja. Hiero pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään hyvin sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja painele sitten voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voit taputella taikinan myös leivinpaperin päälle, jolloin voit nostaa valmiin piirakan pois vuoasta. Tällöin pohjasta ei tule yhtä rapea kuin suoraan vuokaan paineltaessa
Viipaloi makkarata ja tomaatit ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja anna kiehua 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki
Kaada sipuli-tomaattiseos pohjan päälle. Asettele makkara- ja tomaattiviipaleet lomittain tiiviisti piirakan päälle. Mausta tomaatteja timjamilla ja ripottele pinnalle juustoraaste
Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 45-50 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pinta ruskistunut kauniisti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 330 g | |
---|---|---|
Energia | 752 kJ / 181 kcal | 2482 kJ / 597 kcal |
Rasva | 12.2 g | 40.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.1 g | 20.1 g |
Hiilihydraatit | 11.6 g | 38.4 g |
- josta sokereita | 2.9 g | 9.6 g |
Proteiini | 5 g | 17 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 7.9 g |
Suola | 0.9 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.