Tomaatti-makkarapiirakka
Tämä Mallaspulla -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.
6
Ainekset
- Pohja
-
- 150 g voita (huoneenlämpöistä)
- 1.5 dl ruisjauhoja
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
- Täyte
-
- 1 pkt Kunnon Lenkimakkara luonnonkuoressa
- 7 tomaattia
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 prk tomaattimurskaa (400g)
- ripaus sokeria
- suolaa & pippuria
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- Pinnalle
-
- ripaus timjamia
- 1 dl juustoraastetta, esim. emmental
Tomaatti-makkarapiirakka — Ohje
-
- Aloita tekemällä pohja. Hiero pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet keskenään hyvin sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja painele sitten voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voit taputella taikinan myös leivinpaperin päälle, jolloin voit nostaa valmiin piirakan pois vuoasta. Tällöin pohjasta ei tule yhtä rapea kuin suoraan vuokaan paineltaessa
- Viipaloi makkarata ja tomaatit ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet
- Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja anna kiehua 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki
- Kaada sipuli-tomaattiseos pohjan päälle. Asettele makkara- ja tomaattiviipaleet lomittain tiiviisti piirakan päälle. Mausta tomaatteja timjamilla ja ripottele pinnalle juustoraaste
- Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 45-50 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pinta ruskistunut kauniisti.
”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”
Kim, tuotekehittäjä