Tonkatsu på julskinka med pepparrot- och baconsylt
4
1h total tid
Medel
Ingredienser
Tonkatsuskinka
- 1 pkt Snellman Superior julskinka 400 g
- 2 msk misopasta
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 3 dl panko ströbröd
- 0.5 msk olja för stekning
- 1 svartpeppar
Pepparrot- och baconsylt
- 2 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 bananschalottenlök
- 6 vitlökslyftor
- 4 msk riven pepparrot
- 1.5 dl vatten
- 1 dl farinsocker
- 1 dl sojasås
- 2 msk sriracha
- 2 msk ljus sirap
Instruktioner
Tonkatsu på julskinka med pepparrot- och baconsylt
Tonkatsuskinka
Smörj in skinkskivorna med misopasta på bägge sidorna. Ta fram tre låga skålar – en för vetemjöl, en för äggen du vispat ihop och en för pankoströbrödet.
Panera dina skinkskivor, först i mjöl, sen i ägg och slutligen i ströbrödet.
Värm upp rejält med olja i en panna. Stek skinkskivorna krispiga på bägge sidor och krydda med svartpeppar. Servera med limeskivor, koriander och din pepparrot- och baconsylt.
Pepparrot- och baconsylt
Hacka upp ditt bacon och stek krispigt på pannan. Lyft över på hushållspapper för att avlägsna en del av fettet.
Skala och finfördela bananschalottenlöken och vitlöksklyftorna. Skala och riv pepparroten. Sautera löken in fettet från ditt bacon, tills det är rejält genomskinligt.
Flytta över i en kastrull och fyll på med övriga ingredienser. Koka up och låt puttra sakteligen i ca en halv timme.
Servera varm eller avsvalnad tillsammans med din tonkatsuskinka.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 325 g | |
---|---|---|
Energi | 992 kJ / 236 kcal | 3223 kJ / 768 kcal |
Fett | 9.8 g | 32 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 10 g |
Kolhydrat | 21.9 g | 71.1 g |
- varav sockerarter | 11.5 g | 37.5 g |
Protein | 15 g | 48 g |
Fiber | 0.3 g | 1 g |
Salt | 3.1 g | 9.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.