Hoppa till innehållet
Tunnbröd med varm batat-lins­sallad och chorizo­korv

Tunnbröd med varm batat-lins­sallad och chorizo­korv

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

6

Medel

Detta recept från Made from scratch bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

Ört-vitlökstunnbröd
  • 20 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk torkad timjam
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt
Varm batat- linssallad
  • 500 g söt potatis
  • 1 dl belugalinser
  • 0.5 Grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 fingersalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad timjam
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rucolasallad
Youghurtsås
  • 100 g turkisk yoghurt
  • 1 msk citron saft
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Chorizo

Instruktioner

Ört-vitlöks tunnbröd

Smula ner jästen i en vispmaskin med degkrok eller i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt mjöl, timjan, olivolja, honung och pressad vitlök. Kör ihop till en deg och tillsätt sedan saltet. Knåda degen i några minuter, degen kommer att vara lätt kladdig. Strö över mjöl och lägg en fuktad bakduk över bunken. Låt jäsa till dubbel storlek
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i 6 lika stora bitar, ca 95 gram styck. Knåda till runda bullar. Låt vila under bakduk ett par minuter
Hetta upp en lätt oljad stekpanna eller grillen. Kavla ut bullarna till tunna bröd. Nagga bröden och grädda dem en åt gången, 2-3 minuter per sida så att de tar färg. Bröden smakar bäst när de är nygräddade.

Varm batat-linssallad

Värm ugnen till 200 grader. Tvätta bataten, du behöver inte skala den. Skär den i jämnstora tärningar och lägg över tärningarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med flingsalt, peppar och timjan. Grädda ca 15 minuter tills tärningarna är mjuka
Koka upp 2 dl vatten. Skölj linserna under kallt vatten och lägg dem i kastrullen tillsammans med buljongpulver. Koka i 20-25 minuter tills linserna har lätt tuggmotstånd. Blanda linserna med batattärningarna och ruccola.

Youghurtsås

Blanda yoghurt med pressad citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.

Chorizo

Stek eller grilla korven. Lägg ihop bröden med batat-linssallad, yoghurtsås och två chorizokorvar.

Tips!

Citronhalvan som blir överlopps från såsen kan du prova grilla. Grilla snittytan av citronhalvan tills den får färg, citronen får då en sötare smak. Pressa saften över maträtten.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 1062 kJ / 254 kcal 2549 kJ / 609 kcal
Fett 11.8 g 28.4 g
- varav mättat fett 4 g 9.7 g
Kolhydrat 24.9 g 59.7 g
- varav sockerarter 3.3 g 8 g
Protein 10 g 24 g
Fiber 3.1 g 7.6 g
Salt 1.5 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan