Tunnbröd med varm batat-lins­sallad och chorizo­korv

Tunnbröd med varm batat-lins­sallad och chorizo­korv

Detta recept från Made from scratch bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

6

Ingredienser

Ört-vitlökstunnbröd
  • 20 g jäst
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk torkad timjam
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt
Varm batat- linssallad
  • 500 g batat
  • 1 dl belugalinser
  • 1 tsk buljongpulver (eller 1/2 tärning)
  • flingsalt och peppar
  • torkad timjam
  • olivolja
  • 1 stor näve rucola
Youghurtsås
  • 100 g turkisk youghurt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • salt, peppar
Chorizo
  • 2 pkt Snellman All Natural Chorizo

Tunnbröd med varm batat-lins­sallad och chorizo­korv — Gör så här

  1. Ört-vitlöks tunnbröd
  2. Smula ner jästen i en vispmaskin med degkrok eller i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt mjöl, timjan, olivolja, honung och pressad vitlök. Kör ihop till en deg och tillsätt sedan saltet. Knåda degen i några minuter, degen kommer att vara lätt kladdig. Strö över mjöl och lägg en fuktad bakduk över bunken. Låt jäsa till dubbel storlek
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i 6 lika stora bitar, ca 95 gram styck. Knåda till runda bullar. Låt vila under bakduk ett par minuter
  4. Hetta upp en lätt oljad stekpanna eller grillen. Kavla ut bullarna till tunna bröd. Nagga bröden och grädda dem en åt gången, 2-3 minuter per sida så att de tar färg. Bröden smakar bäst när de är nygräddade.
  5. Varm batat-linssallad
  6. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta bataten, du behöver inte skala den. Skär den i jämnstora tärningar och lägg över tärningarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med flingsalt, peppar och timjan. Grädda ca 15 minuter tills tärningarna är mjuka
  7. Koka upp 2 dl vatten. Skölj linserna under kallt vatten och lägg dem i kastrullen tillsammans med buljongpulver. Koka i 20-25 minuter tills linserna har lätt tuggmotstånd. Blanda linserna med batattärningarna och ruccola.
  8. Youghurtsås
  9. Blanda yoghurt med pressad citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
  10. Chorizo
  11. Stek eller grilla korven. Lägg ihop bröden med batat-linssallad, yoghurtsås och två chorizokorvar.
  12. Tips! Citronhalvan som blir överlopps från såsen kan du prova grilla. Grilla snittytan av citronhalvan tills den får färg, citronen får då en sötare smak. Pressa saften över maträtten.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer