Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla

Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla

Tämä Made from Scratch -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

6

Ainekset

Yrtti-valkosipulirieskat
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl vetta, huoneenlämpöistä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl grahaminjauhoa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
Lämmin bataatti-linssisalaatti
  • 500 g bataattia
  • 1 dl belugalinssejä
  • 0.5 liemikuutio
  • sormisuolaa ja pippuria
  • kuivattua timjamia
  • oliiviöljyä
  • 1 reilu nyrkillinen rucolaa
Jogurttikastike
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa & pippuria
Chorizo
  • 2 pkt Snellman All Natural Chorizo -makkaraa

Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla — Ohje

  1. Yrtti-valkosipulirieskat: Murenna hiiva kulhoon ja sekoita veteen kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot, timjami, oliiviöljy, hunaja ja murskattu valkosipuli.
  2. Sekoita taikinaksi ja lisää suola. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin, taikina jää vähän tahmeaksi. Ripottele jauhoja päälle ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kostean keittiöliinan alla.
  3. Ripottele jauhoja pöydälle ja kumoa taikina. Jaa taikinaa 6 osaan, noin 96 gramaa kappale. Leivo pyöreiksi palloiksi. Anna levätä liinan alla muutaman minuutin
  4. Kuumenna hieman ölytty paistinpannu tai grilli. Kauli pullat ohuiksi rieskoiksi. Pistä reikiä haarukalla ja kypsennä rieskat yksi kerrallaan noin 2-3 minuuttia per puoli, jotta ne saavat kauniin värin. Rieskat ovat parhaimillaan vastaleivottuna.
  5. Lämmin bataatti-linssisalaatti: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Bataattia ei tarvitse kuoria, mutta se on hyvä pestä. Pilko se kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti leivinpaperilla peitetylle pellille.
  6. Lurauta päälle oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa noin 15 minuuttia, jotta bataattikuutiot pehmenevät
  7. Keitä 2 dl vettä. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja lisää ne kattilaan liemikuution kanssa. Keitä 20-25 minuuttia kunnes linssit ovat vähän al dente
  8. Sekoita linssit, bataatti ja rucola keskenän.
  9. Jogurttikastike: Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  10. Chorizo: Paista tai grillaa makkara. Täytä leivät kahdella chorizomakkaralla, bataatti-linssisalaatilla ja jogurttikastikkeella.

Vinkki!

Kokeile grillata käyttämätön sitruunan puolikas. Grillaa sitruunan leikattu puoli kunnes se saa väriä, sillä silloin sen maku muuttuu makeammaksi. Purista mehu ruoan päälle.

Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit