
Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla
6
Keskitaso
Ainekset
Yrtti-valkosipulirieskat
- 20 g hiivaa
- 1 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl grahaminjauhoa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 rkl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
Lämmin bataatti-linssisalaatti
- 500 g bataattia
- 1 dl belugalinssejä
- 0.5 kpl kasvisliemikuutiota
- 0.5 kpl sormisuolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rucolasalaattia
Jogurttikastike
- 100 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Chorizo
Ohje
Yrtti-valkosipulirieskat
- Murenna hiiva kulhoon ja sekoita veteen kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot, timjami, oliiviöljy, hunaja ja murskattu valkosipuli.
- Sekoita taikinaksi ja lisää suola. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin, taikina jää vähän tahmeaksi. Ripottele jauhoja päälle ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kostean keittiöliinan alla.
- Ripottele jauhoja pöydälle ja kumoa taikina. Jaa taikinaa 6 osaan, noin 96 gramaa kappale. Leivo pyöreiksi palloiksi. Anna levätä liinan alla muutaman minuutin
- Kuumenna hieman ölytty paistinpannu tai grilli. Kauli pullat ohuiksi rieskoiksi. Pistä reikiä haarukalla ja kypsennä rieskat yksi kerrallaan noin 2-3 minuuttia per puoli, jotta ne saavat kauniin värin. Rieskat ovat parhaimillaan vastaleivottuna.
Lämmin bataatti-linssisalaatti
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Bataattia ei tarvitse kuoria, mutta se on hyvä pestä. Pilko se kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti leivinpaperilla peitetylle pellille.
- Lurauta päälle oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa noin 15 minuuttia, jotta bataattikuutiot pehmenevät
- Keitä 2 dl vettä. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja lisää ne kattilaan liemikuution kanssa. Keitä 20-25 minuuttia kunnes linssit ovat vähän al dente
- Sekoita linssit, bataatti ja rucola keskenän.
Jogurttikastike
- Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Chorizo
- Paista tai grillaa makkara. Täytä leivät kahdella chorizomakkaralla, bataatti-linssisalaatilla ja jogurttikastikkeella.
Vinkki!
- Kokeile grillata käyttämätön sitruunan puolikas. Grillaa sitruunan leikattu puoli kunnes se saa väriä, sillä silloin sen maku muuttuu makeammaksi. Purista mehu ruoan päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 1062 kJ / 254 kcal | 2549 kJ / 609 kcal |
Rasva | 11.8 g | 28.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 9.7 g |
Hiilihydraatit | 24.9 g | 59.7 g |
- josta sokereita | 3.3 g | 8 g |
Proteiini | 10 g | 24 g |
Ravintokuitu | 3.1 g | 7.6 g |
Suola | 1.5 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.