Varm grillsallad med vindruvor och Chorizo
3
20min total tid
Lätt
Tämän kesäisen grillisalaatin kruunaa tulinen All Natural Chorizo, joka on monen välimeren makuumaailmoihin taipuvaisen suomalaisen kestosuosikki. Herra Snellmanin taattua laatua, luonnollisesti ilman ainuttakaan lisäainetta.
Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.
Ingredienser
Varm grillsallad med vindruvor och chorizo
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 kruka persilja
- 1 dl hasselnöt
- 400 g hjärtsallad
- 250 g vindruvor
Sås
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk honung
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk balsamico
Instruktioner
Varm grillsallad
Skölj och halvera salladen. Skölj också druvorna och dela in i mindre klasar.
Gör såsen redo genom att blanda ihop alla ingredienser.
Grilla korven, druvorna och salladen. Ställ sallad och druvor i botten av en stor skål när du är klar.
Skär korven i mindre bitar och ställ ovan salladen, toppa med bladpersilja och hackade hasselnötter.
Häll slutligen sås över härligheten!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 722 kJ / 174 kcal | 1805 kJ / 436 kcal |
Fett | 13.6 g | 34 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 7.4 g |
Kolhydrat | 6.4 g | 16 g |
- varav sockerarter | 5.9 g | 14.6 g |
Protein | 5 g | 12 g |
Fiber | 1.9 g | 4.7 g |
Salt | 0.8 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.