Hoppa till innehållet
Vietnamesiska sommarrullar med kyckling

Vietnamesiska sommarrullar med kyckling

Tunn tunn kalkonfilé 150 g

12

30min total tid

Lätt

Det behöver inte vara en viss tid på året för att man skall kunna uppskatta smaken i välgjorda vietnamesiska sommarrullar. Sommarrullarna är perfekt i vardagen, eftersom de är snabba att göra. Du behöver egentligen bara lite Delikyckling, sockerärter, risvermicell och mango inne i ett rispapper och smakupplevelsen är redo! Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Vietnamesiska sommarrullar med kyckling
Sås
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 0.5 dl sojasås
  • 2 msk saft och skal av en lime

Instruktioner

Tillred risvermicellen enligt instruktionerna på förpackningen.
Skala och strimla mangon, skiva din chili och avlägsna fröna om du så vill.

Häll varmt vatten på ett djupt fat, lägg ett rispapper i vattnet och låt det mjukas upp i ungefär 15 sekunder innan du lägger på en tallrik.
Sprid ut risvermicell och två skivor ihoprullad kalkon på ett rispapper. Tillsätt sockerärtor, skivad mango, thaibasilika och slutligen några skivor chili.

Vik in rispapprets kanter och rulla ihop till ett tight knyte.

Gör såsen genom att blanda ihop jordnötssmör och soja. Tillsätt skal och saft från limen i såsen och servera direkt!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 65 g
Energi 604 kJ / 143 kcal 393 kJ / 93 kcal
Fett 3.6 g 2.3 g
- varav mättat fett 0.6 g 0.4 g
Kolhydrat 15.3 g 9.9 g
- varav sockerarter 3.4 g 2.2 g
Protein 12 g 7 g
Fiber 1.5 g 1 g
Salt 2 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan