
Vietnamesiska sommarrullar med kyckling
Tunn tunn kalkonfilé 150 g30min
12
Lätt
Ingredienser
Vietnamesiska sommarrullar med kyckling
- 2 pkt Snellman Tunn tunn kalkonfilé 150 g
- 90 g risvermicell
- 100 g sockerärtor
- 1 mango
- 1 kruka thaibasilika
- 1 chili
Sås
- 0.5 dl jordnötssmör
- 0.5 dl sojasås
- 2 msk saft och skal av en lime
Instruktioner
- Tillred risvermicellen enligt instruktionerna på förpackningen.
-
Skala och strimla mangon, skiva din chili och avlägsna fröna om du så vill.
-
Häll varmt vatten på ett djupt fat, lägg ett rispapper i vattnet och låt det mjukas upp i ungefär 15 sekunder innan du lägger på en tallrik.
-
Sprid ut risvermicell och två skivor ihoprullad kalkon på ett rispapper. Tillsätt sockerärtor, skivad mango, thaibasilika och slutligen några skivor chili.
-
Vik in rispapprets kanter och rulla ihop till ett tight knyte.
-
Gör såsen genom att blanda ihop jordnötssmör och soja. Tillsätt skal och saft från limen i såsen och servera direkt!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 65 g | |
---|---|---|
Energi | 604 kJ / 143 kcal | 393 kJ / 93 kcal |
Fett | 3.6 g | 2.3 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 0.4 g |
Kolhydrat | 15.3 g | 9.9 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 2.2 g |
Protein | 12 g | 7 g |
Fiber | 1.5 g | 1 g |
Salt | 2 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.